Stiri: Agricultura

Atenţionare de călătorie în Grecia. Agricultorii au blocat mai multe căi rutiere

26.01.2016

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că, la 25 ianuarie 2016, agricultorii locali au blocat cu tractoare și alte utilaje agricole mai multe căi rutiere din zona de nord a Greciei, punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Promahonas­-Kulata și drumul de acces către Aeroportul Internațional Makedonia din Salonic.

Autoritățile elene (poliția de frontieră și poliția rutieră) au informat că acțiunea de protest a agricultorilor va continua și în zilele următoare în regiunile Kerdyllia, Serres, Arta, Ioannina și Thessalia, posibil și în alte zone din nordul Greciei. Pentru ziua de marți, 26 ianuarie 2016, în intervalul orar 12:00 – 17:00, a fost anunțată blocarea totală a punctului de trecere a frontierei Kulata­-Promahonas. De asemenea, sunt așteptate acțiuni de protest și în zona aeroportului din Salonic.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.