Atenţionare de călătorie în Grecia: Greva din transportul feroviar continuă până miercuri

19.07.2016

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Grecia că Uniunea Panelenă a Personalului de Tracțiune și Organizația Feroviară Elenă au anunțat întreruperea circulației trenurilor de călători până miercuri, 20 iulie.

De asemenea, circulația trenurilor de marfă va fi întreruptă până joi, 28 iulie, ora 00:00.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

De asemenea, MAE informează că situația de securitate din Turcia se menține instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara și a orașului Istanbul. În consecință, MAE reiterează avertismentul adresat cetățenilor români aflați sau care se deplasează în această țară de a rămâne extrem de precauți și vigilenți, evitând implicarea în orice manifestații sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violențe.

Totodată, este necesară informarea permanentă asupra evoluției interne din acest stat și verificarea disponibilității mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia.