Stiri: Social

Atenționare de călătorie în Islanda

Atenționare de călătorie în Islanda: A fost declarată stare de urgență

13.11.2023

Atenționare de călătorie în Islanda. Ministerul Afacerilor Interne a emis o atenţionare de călătorie pentru Islanda, unde a fost declarată stare de urgenţă din cauza pericolului de erupţie vulcanică. Astfel, MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Islanda că Departamentul de Protecţie Civilă şi Managementul Situaţiilor de Urgenţă islandez a declarat stare de urgenţă din cauza pericolului de erupţie vulcanică în zona Sundhnjukagir, la nord de oraşul Grindavik.

Evacuarea obligatorie a oraşului Grindavik

Astfel, a fost dispusă evacuarea obligatorie a oraşului Grindavik, operaţiune care a fost încheiată.

Cetăţenii care au nevoie de asistenţă pot contacta numărul unic de urgenţă „112”. Înregistrările privind evacuarea se vor efectua la centrele de asistenţă din Korn, centrul Vallaskoli din Selfoss şi în centrul sportiv de pe Sunnubraut din Reykjanesbaer. Totodată, persoanele care au posibilitatea să se îndrepte direct către alte spaţii pot suna la „1717” pentru a înregistra acest lucru. Cei care au părăsit deja oraşul dar nu s-au înscris trebuie să apeleze la „1717” şi să se înregistreze.

Atenționare de călătorie în Islanda. Linia de asistenţă a Crucii Roşii

Autorităţile locale reamintesc tuturor cetăţenilor că pentru informaţii suplimentare pot contacta linia de asistenţă a Crucii Roşii: 1717.

Sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecţie Civilă şi Managementul Situaţiilor de Urgenţă islandez (https://www.almannavarnir.is/) al Oficiului Meteorologic al Islandei (https://en.vedur.is/). Sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze (în limba engleză) sunt disponibile la https://safetravel.is/.

Citește și Antibiotice Iași câștigă o nouă licitație în Marea Britanie