Stiri: Logistica

Atenţionare de călătorie în Slovenia: Poluare cu pulberi în suspensie

27.01.2017

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Sloveniei că Agenția Națională de Mediu a avertizat asupra nivelului ridicat de poluare cu pulberi în suspensie (PM10) înregistrat în văile și bazinele râurilor interioare ale țării, fiind afectate localitățile: Maribor, Celje, Murska Sobota, Trbovlje și Zagorje.

Autoritățile locale au decis limitarea temporară a traficului rutier în aceste localități, zilnic între orele 6.00 și 22.00 până pe 29 ianuarie 2017, fiind restricționată circulația tuturor autovehiculelor de transport marfă, dar și a autoturismelor încadrate într-o clasă de poluare inferioară clasei 4.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Ambasadei: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet
meteo.arso.gov.si/met/en/ și ljubljana.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.