Stiri: Companii

Vremea 16-17 iulie 2021.

Atenționare meteo de caniculă!

23.08.2019

Atenționare meteo caniculă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de caniculă, valabilă în perioada 23-25 august. Disconfortul termic va fi ridicat, în intervalul menționat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Atenționare meteo caniculă. Temperaturi maxime

Atenționare meteo caniculă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35 – 36 de grade local în Oltenia și Muntenia și izolat în Banat și Crișana. Acolo, și nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 și 22 de grade.

Atenționare meteo caniculă. Instabilitate atmosferică

În plus, în special în după-amiaza și seara de duminică (25 august), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza meteo.

Atenționare meteo caniculă. Vremea în București

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București. Aceasta este valabilă tot în perioada 23-25 august 2019.

Astfel, în intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși în cursul după-amiezilor pragul critic de 80 de unităţi în special în centrul orașului.

Temperaturile maxime vor atinge în general 34-35 de grade, iar cele minime 18-20 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Ultimele avertizări meteo nowcasting pot fi consultate pe site-ul meteoromania.ro.

Citește și Produse tradiționale românești din zona București. Șase specialități culinare, atestate de MADR