Stiri: Social

Atentionare meteo Cod Galben

Atenționare meteo: Cod Galben de furtuni în mai multe județe

22.07.2019

Atenționare meteo Cod Galben. Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări Cod Galben de furtuni. Aceste alerte meteo sunt valabile până pe 23 iulie, ora 06:00.

Atenționare meteo Cod Galben – 22 iulie, ora 13 – 22 iulie, ora 18

Fenomene meteo: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

În zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Atenționare meteo Cod Galben – 22 iulie, ora 18 – 23 iulie, ora 06

Fenomene: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

În Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineața zilei de miercuri (24 iulie), în special la munte și în regiunile sudice și sud-estice.

Citește și Magazin Lidl Brăila. Retailerul a anunțat că deschide un nou magazin, în Brăila. Compania continuă, așadar, investițiile în țara noastră. Inaugurarea va avea loc pe data de 25 iulie