Stiri: Social

Atentionare meteo

Atenţionare meteo. Cum va fi vremea în România?

19.06.2020

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 20 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Atenţionare meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis o serie de avertizări meteo Cod portocaliu şi Cod galben de instabilitatea meteo accentuată valabile pentru aproape întreaga ţară. Iată cum va fi vremea în România!

Atenţionare meteo. Cod galben

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Atenţionare meteo. Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 02:00

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată

În după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse, 50…80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

Atenţionare meteo. Cod galben

Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Săptămâna viitoare

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza meteo şi atenţionările transmise.

Citeşte şi PRIA Agriculture în Republica Moldova. Ce subiecte se vor dezbate?