Logistica

Atlas Imobiliare, cea mai mare companie de transport express din România

01.09.2018

Compania oferă servicii de expediere express și transport internațional de mărfuri în spațiul intracomunitar. Compania Atlas Imobiliare este cea mai mare companie de transport express din România, cu capital integral autohton, care oferă o gamă largă de servicii de transport și logistice, cum ar fi servicii de expediere express, transport internațional rutier de mărfuri, precum și servicii de depozitare și manipulare. Misiunea principală a companiei este de a oferi servicii de calitate clienților și flexibilitate în satisfacerea așteptărilor acestora, Atlas Imobiliare adaptându-se în permanență la schimbările de pe piață.

Încă de la înființare, compania a reușit să-și perfecționeze activitățile, acest lucru devenind vizibil în rezultatele și profesionalismul muncii prestate. Gama de servicii s-a diversificat, doamna Iulia Hribal, directorul general al companiei declarându-ne: „Pe lângă serviciul de transport express, am început să dezvoltăm serviciile de manipulare și depozitare marfă prin achiziționarea a două depozite de mărfuri generale. Pe lângă acestea, compania mai oferă servicii de manipulare și depozitare de mărfuri cu temperatură controlată prin intermediul depozitului pe care îl deține de 2 ani.”

Flota proprie a Atlas Imobiliare a crescut din ianuarie 2017, de la 110 mașini, la 210 în mai 2018,  tendința fiind de creștere cu încă 15% până la sfârșitul anului curent. Mașinile sunt echipate în întregime cu aparatură de urmărire GPS, echipament special de protecție pentru transportul mărfurilor în industria automotive, au asigurare CMR și certificare TAPA

În ceea ce privește dotările care deservesc activitatea de transport a mărfurilor și operațiunile companiei, Atlas Imobiliare deține în momentul de față două hale de depozitare și manipulare a mărfurilor generale, un depozit pentru manipularea și depozitarea mărfurilor cu temperatură controlată, două puncte de lucru cu scop strict comercial în România, la București și Timișoara, 4 puncte de lucru cu scop strict comercial în Germania la Mannheim, Hanover și Hagen si in Austria, la Viena.  Totodată, din grupul Atlas Imobiliare mai fac parte și trei companii surori, anume Atlas Iberica în Vigo, Spania, Atlas Portugal în Barcelos, Portugalia și Atlas Express & Logistik în Mannheim, Germania.

„Noi facem transport intracomunitar, fără rute fixe sau principale. Lucrăm în proporție de 60% pe comenzi spot și 40% pe contracte cu prețuri prestabilite”, a precizat doamna Iulia Hribal, Director General, Atlas Imobiliare

Avantajele competitive și piața transporturilor de mărfuri

Compania Atlas Imobiliare oferă astăzi servicii de cea mai bună calitate, cu un număr de 50 de dispeceri care țin permanent legătura cu clienții, încercând să ofere flexibilitate și disponibilitate maximă acestora.

Doamna Iulia Hribal ne-a declarat că unul din avantajele principale ale companiei este faptul că „vechimea mașinilor noastre nu depășește 3 ani, iar atenția pe care o acordăm șoferilor este foarte mare. Considerăm că în acest moment remunerăm șoferii la cel mai înalt nivel în branșa noastră de transport.”

Conducerea companiei este preocupată și de menținerea unui echilibru între preț și serviciul pe care îl oferă, astfel încât niciunul dintre acestea să nu fie prejudiciat.

În ceea ce privește piața transporturilor de mărfuri, reprezentanții companiei consideră că aici au fost vehiculate prețuri extrem de mici într-o perioadă de șase luni în decursul anului trecut, ceea ce a dus la un dezechilibru și la trierea companiilor de transport care practicau aceste prețuri. Prin urmare, piața a devenit deficitară de ofertă de servicii de transport, iar în acel moment firmele care nu au făcut rabat de la servicii si prețuri au putut să își exprime din nou posibilitățile de ofertare în mod corect. Acest lucru a fost unul benefic pentru firmele de transport deoarece au avut posibilitatea de a crește sănătos de la un an la altul.

Echipa de angajați Atlas Imobiliare

În acest moment în cadrul companiei lucrează un număr de 280 de angajați. Având în vedere că Atlas Imobiliare oferă și un serviciu de „premium freight”, toți șoferii trec printr-un program de instructaj obligatoriu care îi învață pe aceștia modul de comunicare cu dispeceratul, testându-le în același timp și cunoștințele. Pentru acest tip de serviciu, compania nu își poate permite să lucreze cu șoferi începători.  De asemenea, personalul din dispecerat trece și el printr-un program de training timp de trei luni, în urma căruia i se permite să lucreze la program normal, aceștia având oricând posibilitatea de afirmare la locul de muncă.

Investiții recente și rezultate economice

Pentru anul 2018, investițiile principale ale companiei s-au rezumat la achiziționarea a două depozite de mărfuri generale, unul de 2.200 de metri pătrați, iar altul de 1.600 de metri pătrați. De asemenea, s-au mai efectuat investiții în achiziționarea unui număr de 40 de mașini noi, pentru moment toate eforturile investiționale îndreptându-se în această direcție.

Atlas Imobiliare plănuiește ca până la sfârșitul anului 2018 să atingă un număr de 50 de mașini noi achiziționate

În anul 2017, compania a realizat o cifră de afaceri de peste 23.000.000 euro, cu un număr de 42.000 de încărcări, cu 25% în creștere față de anul anterior, iar pentru anul acesta se preconizează o creștere a cifrei de afaceri cu 10-15%.