Logistica

Atlas Imobiliare, expediere expres în Europa

01.08.2016

Experiența și calitatea serviciilor oferite de companie determină colaborări durabile. Membră a Deutschen Wirtschaftsclubs Siebenbürgen (DWS), Atlas Imobiliare este o companie privată, înființată în anul 2007 la Alba Iulia, care are ca activitate principală  transportul internațional de mărfuri în regim expres. Acest tip de transport este destinat, în principal, industriei auto, făcând totodată legătura de la producătorii de subansamble direct către producătorii de automobile.

„Scopul nostru este să oferim servicii de calitate, fiind flexibili în satisfacerea așteptărilor clienților noștri și adaptându-ne la permanentele schimbări de pe piață. De la înființarea companiei și până în prezent, am fost atenți la nevoile clienților noștri, reușind să ne perfecționăm și mai mult serviciile oferite, iar acest lucru a fost vizibil în rezultatele și profesionalismul de care am dat dovadă”, declară Hans Schuller, manager general Atlas Imobiliare.

Activitățile companiei

Portofoliul Atlas Imobiliare cuprinde servicii de expediere expres, transport internațional de mărfuri, dar și servicii de depozitare și manipulare, cel mai solicitat serviciu fiind cel de transport expres.

Activitatea companiei este coordonată de la dispeceratul central din Alba Iulia, dar societatea mai are două puncte de lucru în România, în București și Timișoara, precum și în Germania, în Hannover și Mannheim, unde activează trei angajați.

Atlas Imobiliare oferă servicii de expediere expres și transport internațional prin intermediul unei flote auto proprii

Atlas Imobiliare asigură transportul internațional de mărfuri prin intermediul unei flote formate din 410 mașini, dintre care 100 de mașini proprii și 310, subcontractate. Compania are acoperire pe întreg teritoriul Europei, operând cu o flotă numeroasă, parcul auto fiind format în proporție de 96% din camionete Sprinter de 3,5 tone și cinci camioane de 7,5 tone.

„Dorim să menționăm că toate camioanele și camionetele noastre dețin polițe de asigurare marfă în valoare de 1.000.000 euro, inclusiv asigurare cabotaj, precum și tot echipamentul necesar pentru asigurarea mărfii (curele, colțare, covorașe antiderapante, etc.)”, adaugă Hans Schuller.

În plus, Atlas Imobiliare este licențiată conform prevederilor din Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului pentru efectuarea de transporturi rutiere internaționale de mărfuri pe teritoriul Comunității Europene.

De asemenea, compania a adoptat și implementat Sistemul de management al calității ISO 9001:2008 și Sistemul de management de mediu ISO 14001, recent obținând și certificarea și acreditarea ISO 28000:2007.

Interesul conducerii companiei pentru obținerea, implementarea și menținerea acestor certificări demonstrează atenția acordată de Atlas Imobiliare pentru protecția mediului și pentru satisfacerea cerințelor clienților, dar și pentru siguranța angajaților săi.

Clienții – barometrul calității

Clienții care apelează la serviciile companiei beneficiază de avantaje precum servicii complete, seriozitate, flexibilitate, punctualitate, profesionalism. Însă, valorile principale pe baza cărora Atlas Imobiliare își desfășoară activitatea sunt profesionalismul, promptitudinea și seriozitatea.

Orice proiect al Atlas Imobiliare este tratat cu seriozitate și profesionalism, angajații companiei având o atitudine responsabilă, eficientă și construită pe dezideratul încrederii față de clienți. Totodată, personalul Atlas analizează și răspunde rapid, cu promptitudine, oricăror solicitări ale clienților.

Datorită respectării acestor valori, compania și-a câștigat încrederea clienților. Aceștia, fiind mulțumiți de relația de colaborare cu Atlas Imobiliare și de serviciile de calitate pe care Atlas le oferă, au continuat colaborarea și chiar au recomandat mai departe Atlas Imobiliare, lucru benefic pentru companie.

Calitatea serviciilor Atlas Imobiliare este recunoscută de clienții săi, aceștia recomandând compania mai departe

Portofoliul de clienți al companiei cuprinde societăți importante, dintre care amintim Volkswagen Grup și KSF România, cu care Atlas lucrează direct. O parte dintre clienții companiei provin din Marea Britanie, însă, având în vedere evenimentele recente din Regatul Unit, conducerea companiei susține că, cel mai probabil,  Brexit-ul nu va afecta activitatea Atlas, cu excepția situației în care se ridică sistemul actual de liberă trecere.

Planuri de viitor

„Experiența de care dăm dovadă ne recomandă ca și un puternic instrument pe piața actuală, acest lucru fiind vizibil în satisfacerea nevoilor clienților noștri”, susține managerul general al companiei.

De aceea, Atlas Imobiliare dorește să se mențină la acest nivel, ca partener important pentru dezvoltarea afacerii clienților săi. Astfel, planurile de viitor ale companiei vizează dezvoltarea portofoliului de clienți și extinderea ariei de acoperire.

Dacă cele mai recente investiții au vizat flota auto, compania a planificat să investească, în perioada 2016-2020, în deschiderea a noi puncte de lucru în Franța, Spania, Italia și Marea Britanie.

Atlas Imobiliare continuă investițiile, obiectivul principal fiind clasarea în rândul companiilor de top din Europa în domeniul transporturilor

În plus, potențialul pieței în care Atlas Imobiliare activează este unul foarte mare. Astfel, din aproximativ 141 de milioane de autoturisme produse la nivel mondial, 31% sunt produse în Europa. Acest lucru a determinat menținerea unei tendințe constante a pieței în ultimii doi ani, cifra de afaceri având și ea, de asemenea, o creștere constantă.

În consecință, rezultatele primelor două trimestre ale acestui an indică faptul că societatea a înregistrat o creștere față de anul 2015.  Dacă în 2015 cifra de afaceri a Atlas Imobiliare a fost de 15 milioane de euro, pentru anul curent se așteaptă o creștere de 17%, în condițiile în care nu s-au făcut mari modificări flotei auto, ci în principal grație solicitărilor în creștere primite din partea clienților companiei.

Astfel, prin îmbunătățirea și perfecționarea serviciilor, Atlas Imobiliare ajunge mai aproape de clienții săi, având ca obiectiv clasarea în rândul companiilor de top din Europa în domeniul transporturilor.