Au început lucrările la centrul comercial ParkLake

21.01.2014

Sonae Sierra şi Caelum Development au început excavaţiile pentru construcţia centrului comercial ParkLake. Mall-ul este situat în sectorul 3, în estul Bucureştiului, și reprezintă o investiţie de 180 de milioane de euro. Deschiderea este programată pentru anul 2016.

Lucrările de excavaţie şi pereţi mulaţi vor fi realizate de către compania SBR Soletanche Bachy Fundatii, iar odată atins nivelul proiectat al săpăturii, vor fi demarate și lucrările la fundaţie şi structură.

„Începerea lucrărilor pe şantier este un pas important în dezvoltarea ParkLake şi suntem încrezători că vom oferi bucureştenilor o experienţă inovatoare de cumpărături în 2016. ParkLake este un proiect important pentru ambii parteneri ai Joint Venture-ului şi ne bucurăm să putem aduce pe piaţa românească atât know-how-ul, cât şi experienţa internaţională a celor două companii”, a declarat Ingo Nissen, Managing Director, Responsabil pentru dezvoltare în România, Sonae Sierra.

ParkLake a obţinut o nouă autorizaţie de construire în luna septembrie a anului trecut. Noua autorizaţie include îmbunătăţirile la nivelul conceptului centrului comercial aduse de cei doi parteneri din cadrul joint venture-ului.

ParkLake va dispune de o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 metri pătrați, cu aproximativ 200 de magazine şi 2.600 de locuri în parcarea subterană

„Noua etapă a procesului de dezvoltare arată că totul avansează conform planului. Lucrările construcţiei se încadrează în calendarul pe care ni l-am propus, astfel încât să oferim capitalei României cea mai bună destinaţie pentru cumpărături şi petrecere a timpului liber”, a afirmat David Sharkey, CEO, Caelum Development.