Stiri: Logistica

Au început Premiile Internaționale Volvo pentru Training în domeniul Service-ului

12.09.2017

Săptămâna trecută au început înscrierile pentru cea mai mare competiție din lume dedicată personalului din rețeaua de service, VISTA, concurs la care se estimează că vor participa peste 18.000 tehnicieni, din cadrul rețelei globale de dealeri Volvo Trucks și Volvo Buses.

VISTA reprezintă abrevierea pentru Volvo International Service Training Awards – Premiile Internaționale Volvo pentru Training în domeniul Service-ului. Competiţia a fost lansată în 1957 și a reprezentat, inițial, o competiție pentru tehnicienii Volvo din Suedia. 20 de ani mai târziu, în 1977, s-a întins pe toate continentele, atrăgând dealeri autorizați Volvo din întreaga lume. Astăzi, VISTA este un eveniment bienal și reprezintă cea mai mare competiție pentru personalul din service la nivel mondial.

„Chiar dacă VISTA este o competiție, principalele obiective sunt încurajarea muncii în echipă, construirea spiritului de echipă și a mândriei de a fi parte a acesteia, precum și încurajarea dezvoltării personale și a abilităților tehnice. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru personalul din service de a-și crește nivelul cunoștințelor și al calității muncii. În final, aceasta conduce la îmbunătățirea serviciilor pentru clienți și la creșterea gradului de satisfacție a acestora”, au anunţat reprezentanţii Volvo Trucks.

Tehnicienii motivați le permit atelierelor service Volvo Trucks să diagnosticheze erorile și să rezolve „corect de prima dată” problemele tehnice care pot apărea la camioane, în cel mai scurt timp posibil și la standarde calitative înalte. Aceste abilități reprezintă elemente cheie, care ajută clienții să obțină un timp maxim de utilizare a camioanelor lor.

„VISTA ne îmbunătățește abilitățile și ne oferă motivația de a fi cea mai bună echipă din lume. Iar dacă mecanicii noștri sunt cei mai buni din lume, sunt motivați să ofere cele mai bune servicii clienților”, a spus Claes Nilsson, Președintele Volvo Trucks.

Se estimează că ediția VISTA 2017-18 va atrage peste 18.000 persoane din rețeaua globală de service. Aceștia vor forma circa 4.500 de echipe.

Tema competiţiei din acest an este „Performanța este totul” – ca o recunoaștere a faptului că a lucra pentru Volvo Trucks și Volvo Buses înseamnă performanță de top în orice moment.

„Cu sprijinul tuturor membrilor echipei, VISTA reprezintă oportunitatea perfectă de a te simți ca făcând parte din cea mai bună familie de servicii post-vânzare din lume”, spune Claes Nilsson.

Date despre VISTA 2017-2018

Lansarea oficială, 27 iunie 2017
Începerea înscrierilor, 4 septembrie 2017
Prima etapă teoretică, 7-30 noiembrie 2017
A doua etapă teoretică, 30 ianuarie-20 februarie 2018
Semifinale, Goteborg Suedia, 9-27 aprilie 2018
Finala, Curitiba – Brazilia, 25-29 iunie 2018