Stiri: Retail

Auchan nu va micșora salariile, după aplicarea noului Cod Fiscal

20.11.2017

Ca urmare a aprobării noilor prevederi de modificare a Codului Fiscal, ce vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2018, Auchan a anunțat că se angajează să păstreze intacte interesele salariale ale celor10.000 de angajaţi ai săi.

Mai mult, începând cu data de 1 noiembrie 2017, anterior modificărilor legislative, Auchan Retail România a lansat o nouă grilă salarială pentru funcţia de operator vânzări polivalent oferind, pentru angajaţii cu minimum 1 an vechime în companie, un salariu brut de 2.300 de lei, ceea ce înseamnă un salariu net de 1634 de lei. La acest salariu se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei pe lună, aducând venitul net la aproape 2000 de lei. Aceasta reprezintă o creştere de peste 30% comparativ cu salariul unui lucrător comercial al cărui salariu brut este de 1700 de lei, respectiv 1233 de lei net.

“Suntem convinşi că succesul comercial al Auchan România se datorează celor 10.000 de angajaţi pe care-i avem în toată ţara. Poziţia noastră de actor economic important reprezintă doar o parte din rolul pe care ne dorim să-l avem pe piaţa din România. Responsabilitatea faţă de colegii noştri, alături de responsabilitatea faţă de societate sunt priorităţi asumate în strategia de dezvoltare pe termen lung. În acest context, bunăstarea angajaţilor este foarte importantă pentru noi şi credem că salariul, alături de celelalte beneficii financiare, sunt punctul de plecare în acest demers”, a anunțat Direcţia Resurse Umane, Auchan Retail România.

Modificările aduse de Auchan grilei de salarizare permit tuturor lucrătorilor comerciali şi casierilor, care doresc să devină operatori vânzări polivalenţi să beneficieze de o creştere salarială importantă. Programul de polivalenţă a fost lansat, pentru început, în oraşele: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Sibiu, Galaţi şi Ploieşti, urmând ca în prima parte a anului viitor să fie implementat în toate magazinele Auchan.

De asemenea, pe lângă veniturile din salariu, angajaţii Auchan beneficiază de tichete de masă, asigurare de sănătate şi de viaţă, prime, ajutoare pentru evenimente deosebite etc. Astfel, pentru toţi angajaţii care au cel puţin 1 an vechime în companie, valoarea nominală a tichetului de masă este de 15 lei, suma maximă prevăzută de legislaţia în vigoare. În plus, în 2018 va fi adăugată în pachetul de beneficii şi o asigurare stomatologică.