Stiri: Retail

Auchan reduce TVA-ul la produsele alimentare marcă proprie

20.05.2015

În perioada 21-31 mai, Auchan oferă clienţilor, în avans, peste 1000 de produse alimentare marcă proprie cu Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) redusă la 9%. Dintre aceste produse Auchan, 400 sunt fabricate în ţara noastră.

Conform reprezentanţilor retailerului, echivalentul reducerii TVA de la 24% la 9% se reflectă într-o reducre a preţului de vânzare de 12,1 procente. Oferta este însă disponibilă în limita stocurilor disponibile.

„Vino între 21 şi 31 mai în hipermarketurile Auchan să profiţi de marea acţiune de reducere integrală a TVA la peste 1000 de produse de calitate şi la preţuri mici, din care 400 sunt fabricate în România: produse proaspete, alimente de bază, dulciuri, conserve şi alte produse de băcănie marca Auchan”, se arată într-un anunţ al companiei.

La începutul lunii mai, Auchan anunaţa că a îngheţat preţurile produselor alimentare, în aşteptarea reducerii TVA pentru alimente la 9% de la 1 iunie.

„Pe parcursul ultimilor ani, Auchan a solicitat în repetate rânduri în întâlnirile cu autorităţile statului, fie în nume propriu, fie în calitate de membru AMRCR, reducerea TVA în avantajul puterii de cumpărare a românilor. Am salutat decizia Guvernului de a reduce TVA, ea a venit exact în direcţia solicitărilor şi în deplin acord cu misiunea Auchan de a îmbunătăţi puterea de cumpărare şi calitatea vieţii clienţilor, oferindu-le cele mai mici preţuri şi cele mai bune produse şi servicii, iar în acest context, cu atât mai mult ne grăbim să oferim 100% reducerea TVA clienţilor noştri. Este prioritatea noastră să reducem şi mai mult preţurile, în avantajul tuturor românilor”, afirma, într-un comunicat de presă, Tiberiu Dăneţiu, director marketing Auchan.