Stiri: Retail

Auchan Romania amenda Consiliul Concurentei

Auchan România va contesta amenda primită de la Consiliul Concurenței

04.02.2019

Auchan România – amendă Consiliul Concurenței. Auchan România a transmis o informare în care precizează că nu a încălcat Legea concurenţei şi că îşi rezervă dreptul de a contesta în instanţă amenda primită de la Consiliul Concurenţei.

Auchan România amendă Consiliul Concurenței. Au fost prezentate toate probele

Conform retailerului, în cadrul investigaţiei care a vizat presupuse fapte anticoncurenţiale aferente perioadei 2006-2014, Auchan România a prezentat Consiliului Concurenţei toate probele şi argumentele pe care le-a considerat concludente şi relevante în vederea demonstrării faptului că nu a încălcat legea concurenţei.

”Auchan România practică o politică de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent, ceea ce nu permite, nici măcar accidental, realizarea de înţelegeri cu furnizorii, prioritatea companiei fiind de a avea cele mai mici preţuri în favoarea clienţilor şi de a fi competitivă”, a mai precizat compania.

În acest context, presupusele fapte anticoncurenţiale în legătură cu trei furnizori dintr-un portofoliu de aproximativ 1.500 de parteneri, cu care Auchan România colaborează în mod constant şi durabil, ar fi avut ca efect practicarea de preţuri ridicate, aspect ce este contrar politicii comerciale, principiilor şi valorilor fundamentale ale companiei.

Auchan România amendă Consiliul Concurenței. Decizia va fi contestată

Reprezentanții retailerului mai afirmă că îşi rezervă dreptul de a contesta în instanţă decizia Consiliului Concurenţei.

Auchan România amendă Consiliul Concurenței. Șapte companii, amendate

Consiliul Concurenţei a sancţionat şapte companii active pe piaţa comercializării produselor alimentare din România cu amenzi în valoare totală de 87,713 milioane lei (18,8 milioane euro) pentru fixarea preţurilor.

Amenzile au fost aplicate în cadrul investigației privind fixarea prețurilor între retailerii Auchan, Cora și Carrefour și furnizorii acestora. Acest lucru s-a întâmplat în perioada 2010-2016.

În urma investigației Consiliului Concurenței a fost sancționată atât încălcarea regulilor naționale, cât și a regulilor europene de concurență. Mai exact, este vorba de: fixarea prețurilor de revânzare (de raft) în cadrul promoțiilor desfășurate de retaileri.

Citește și Supermarketurile Auchan, Cora și Carrefour, amendate de Consiliul Concurenței