Slide

Stiri: Companii

Ajutor de stat pentru producerea de energie electrică și termică

Consiliul Concurenţei declanşează o investigaţie la compania Audatex Services SRL

18.05.2022

Consiliul Concurenţei a anunţat că a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Audatex Services SRL în relația cu unitățile de service auto pe piața din România a serviciilor software specializate pentru evaluarea și administrarea daunelor auto, a reparațiilor și lucrărilor de mentenanță pentru autovehicule.

Autoritatea de concurență are indicii privind un posibil comportament abuziv Audatex în relația cu clienții – unități de service auto.

Inspecţie inopinată la Audatex Services SRL

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul companiei investigate.

Inspecţia inopinată a fost autorizată de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Proceduri specifice

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, compania implicată riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Citeşte şi Analiză amplă pe piaţa producătorilor de energie regenerabilă. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei