Sanatate

AUDIO ALFA, soluții auditive complete

01.01.2021

Artizanul afacerii, audiologul, este omul care, prin testarea corectă a pacienților, prin alegerea aparatului auditiv potrivit și prin reglajele fine, redă auzul pacienților cu ajutorul aparatelor auditive. AUDIO ALFA, companie înființată în noiembrie 2017, a deschis primul cabinet în București, în martie 2018. A urmat deschiderea unor noi puncte de lucru – în Reșița, în luna mai 2018, în Deva în noiembrie 2018, în Bistrița în septembrie 2019 și la Câmpulung Moldovenesc în septembrie 2020. În acest moment, AUDIO ALFA are 5 cabinete/puncte de lucru, cu perspective clare pentru deschiderea în 2021 a altor cabinete.

Povestea AUDIO ALFA începe așadar cu decizia de a deschide primul cabinet în care să profeseze Roxana Dumitru, probabil unul din cei mai buni audiologi din România, cu o vechime de 20 de ani în audiologie și protezare auditivă, cu multe specializări obținute în Elveția, Danemarca, Germania și România.

Portofoliul de produse al AUDIO ALFA cuprinde aparate auditive, accesorii/dispozitive pentru aparatele auditive, baterii, truse de curățare și igienă și protecții auditive

Audiologia este un segment de nișă, unde producătorii de aparate auditive alocă ani de zile procesului de creare și lansare a unui nou produs. Aici nu apar foarte multe noutăți, însă, atunci când apar, revoluționează cu adevărat acest sector de activitate, iar acest lucru este în beneficiul pacientului hipoacuzic.

„Procedurile de lucru în cabinetele de audiologie sunt cumva standardizate și permit stabilirea unui diagnostic precis, al tipului și gradului de hipoacuzie, iar în funcție de acestea se alege tipul de aparat potrivit”, ne-a declarat Dl. Bogdan Dumitru, Director de Vânzări, Marketing și Dezvoltare AUDIO ALFA.

Dotarea cu echipamente și tehnologie de ultimă generație

Investiția majoră și cea mai importantă într-un cabinet de audiologie este audiometrul. Acesta este motivul pentru care toate cabinetele Audio Alfa sunt dotate cu audiometre Callisto foarte performante, considerate a fi vârf de gamă la Interacoustics – Danemarca.

Pentru perioada următoare, AUDIO ALFA vizează achiziția de impedansmetre, a unor dispozitive pentru otoemisiuni acustice și potențiale evocate auditive, dar și a unor sisteme REM (Real Ear Measurements – dispozitive de reglare a aparatelor auditive). În momentul de față, principalul furnizor al companiei este Phonak, din Elveția.

Cel mai recent produs adăugat la portofoliul AUDIO ALFA în decembrie 2020 este reprezentat de noul aparat Phonak Audeo Paradise

Phonak Paradise oferă o serie de avantaje precum sunet clar și natural, o înțelegere excelentă a vorbirii, anulare personalizată a zgomotului, acces facil la aplicații smart, conectivitate la toate dispozitivele Android și iOS (smartphone-uri, TV, tablete), precum și control tactil pentru acces ușor la funcționalitățile Bluetooth. Aparatele auditive reîncărcabile Paradise se încarcă rapid și asigură o folosire îndelungată.

„AUDIO ALFA oferă, de asemenea, produsele Serenity Choice, create de Phonak, care reprezintă protecții auditive. Acestea sunt dedicate mai multor tipuri de activități pentru a proteja auzul: Work, Comfort, Music, Motorsport, Sleep, Shooting & Hunting. Totodată, Audio Alfa comercializează și laringofoane, butoane fonatorii, precum și canule traheale”, continuă Bogdan Dumitru.

Situația persoanelor cu dizabilități auditive în România

La data de 30 iunie 2020, numărul persoanelor cu dizabilități auditive din România era de 21.714 persoane adulte și 2.085 de copii. Datele furnizate de INS însă nu sunt complete, deoarece sunt multe persoane hipoacuzice care nu sunt declarate la casele de asigurări de sănătate sau în asociațiile de profil. Pierderea de auz sau hipoacuzia nu doare, fiind un disconfort care poate fi compensat în primă fază de vorbitul mai tare, de ascultat radio și TV cu volumul mai mare, controlul de specialitate fiind de cele mai multe ori amânat de marea majoritate a oamenilor.

AUDIO ALFA se află în contract cu toate Casele de asigurări de Sănătate din țară, inclusiv cu CAS București, Ilfov și OPSNAJ

AUDIO ALFA se află în contract cu toate Casele de asigurări de Sănătate din țară, inclusiv cu CAS București, Ilfov și OPSNAJ, și depune eforturi continue pentru a promova importanța verificării auzului minimum o dată pe an, pentru a depista din timp și a corecta orice pierdere auditivă cu costuri cât mai mici.

Pentru a ajuta comunitatea, compania a intrat într-un parteneriat cu Magic Help, ONG care se implică în ajutorarea copiilor bolnavi de cancer.

„Magic Help reprezintă o asociație care ajută copiii diagnosticați cu cancer și familiile acestora. Noi asigurăm gratuitate pentru toate investigațiile pe partea de audiologie, gratuitate în achiziția de baterii pentru 1 an și reduceri de preț consistente pentru aparatele auditive”, afirmă Directorul de Vânzări, Marketing și Dezvoltare.

Conceptul cabinetelor AUDIO ALFA

Pentru a oferi o gamă cât mai largă de produse și a veni în sprijinul cât mai multor pacienți, cabinetele Audio Alfa au fost gândite să funcționeze ca și cabinete multi-brand de aparate auditive și accesorii, pentru persoanele cu pierdere de auz. De aceea, la început au fost stabilite parteneriate cu 8 branduri de producători de aparate auditive, iar acum, după trei ani de activitate au rămas 4. Toate cele 4 branduri partenere sunt nume importante din domeniu, cu o vechime și notorietate recunoscută la nivel mondial: Phonak – Elveția, Signia – Germania, Starkey – USA și Widex – Danemarca.

În toate cabinetele Audio Alfa, plata se poate face atât numerar, cât și cu cardul. În plus, există posibilitatea de a achita în 2-3 rate lunare egale, cu ridicarea aparatelor auditive la achitarea ultimei rate.

Audio Alfa oferă prețuri foarte competitive pentru toate produsele, pe tot parcursul anului oferind beneficii reale, permanente și unice pentru pacienți: consultație și testări gratuite, reglaje gratuite, pe viață. În plus, compania oferă gratuit, pentru aparatele auditive Marvel și Paradise, o perioadă de probă de 14 zile, pentru ca pacienții să le poată testa în toate mediile în care ei își desfășoară activitatea.

Prețuri competitive pe tot parcursul anului

Totodată, în cadrul cabinetelor AUDIO ALFA pacienții beneficiază GRATUIT de anamneză, test cu diapazonul (testul Rinne&Weber), examinare otoscopică, audiogramă tonală, audiogramă vocală, interpretarea testelor și stabilirea diagnosticului, recomandări personalizate, reglaje și teste cu aparatele auditive, aparate auditive de probă, pentru acasă, pentru o perioadă de 14 zile, mulaje personalizate după conductul auditiv și prima olivă gratuită.

În plus, sunt oferite reglaje gratuite, pe viață, tuturor aparatelor auditive cumpărate de la AUDIO ALFA, îndrumări pentru completarea dosarului pentru Casele de Asigurări de Sănătate, decontare de până la 100% la unele aparate auditive, service pentru aparate auditive mai vechi, accesorii pentru aparatele auditive, baterii pentru aparatele auditive, truse de igienă și curățare pentru aparatele auditive.

În cadrul cabinetelor AUDIO ALFA, pacientul este pe primul loc, de aceea legătura dintre audiolog și pacient, comunicarea dezinvoltă, profesionalismul și mediul cald și primitor al cabinetelor au făcut ca Audio Alfa să devină o opțiune pentru multe persoane cu pierdere de auz.

În cadrul cabinetelor AUDIO ALFA, atenția primordială este cea acordată pacientului, precum și angajaților care dezvoltă o relație specială cu fiecare pacient în parte

Echipa Audio Alfa, ingredientul succesului

În acest moment, AUDIO ALFA se bazează pe 7 angajați care beneficiază de un program de instruire periodic, în funcție de noutățile care apar în domeniu. Ultima instruire a avut loc la începutul lunii decembrie, online, cu partenerii de la Phonak din Elveția, un training concentrat pe instruirea și prezentarea ultimului produs lansat de Phonak- Paradise.

Angajații sunt răsplătiți printr-un salariu (atractiv), bonificații de sărbători, mediu de lucru plăcut, cabinete utilate și mobilate modern, libertate în luarea multor decizii în funcție de produs și pacient, libertate mare în administrarea business-ului la modul general în funcție de fiecare zonă în parte.

„Poți avea cele mai moderne cabinete, cea mai bună aparatură medicală și cele mai performante aparate auditive, dacă nu ai un audiolog bun, experimentat, pasionat de ceea ce face – nu vei avea pacienți mulțumiți și o afacere de succes. Astfel, audiologul – audio-protezistul – este artizanul afacerii, este omul care îți redă auzul cu ajutorul aparatelor auditive, prin testarea corectă a pacienților, prin alegerea aparatului auditiv potrivit și prin reglajele fine al aparatelor auditive”, menționează Dl. Bogdan Dumitru.

AUDIO ALFA își păstrează planurile de extindere

Pandemia a redus considerabil vizitele pacienților, aceștia fiind mai rezervați în a investi în aparate auditive, mulți dintre ei devenind șomeri, sau pur și simplu pentru că au ales să își păstreze resursele financiare de siguranță pentru alte cheltuieli neprevăzute. Cu toate că au apărut și cheltuieli nebugetate în produse și materiale de protecție, AUDIO ALFA nu a modificat prețurile și nici nu a aplicat taxări suplimentare.

Astfel, având în vedere situația economico-socială din acest an, AUDIO ALFA estimează pentru 2020 o cifră de afaceri similară cu cea din 2019. Pentru 2021, dacă situația la nivel global și local se mai ameliorează, se estimează o creștere de aproximativ 15-20% a cifrei de afaceri și mărirea numărului de cabinete.