Stiri: Sanatate

Austria, Marea Britanie și Germania, ţările preferate de români pentru asistenţa medicală

16.06.2014

Austria, Marea Britanie și Germania sunt primele opțiuni ale românilor pentru consultații și tratament, potrivit unui studiu realizat de MediHelp Internațional, cel mai important furnizor privat de asigurări de sănătate din Europa Centrală și de Est.

Astfel, peste 60% dintre persoanele incluse în studiu au ales Austria, Marea Britanie sau Germania pentru îngrijirea lor medicală în afara României. Pe următoarele locuri se situează Grecia, Israel, Turcia, Elveția și Ungaria.

Printre beneficiile pe care românii le caută sunt spitalizarea, o a doua opinie medicală, precum și servicii medicale ambulatorii, cum ar fi consultații cu specialiști, în timp ce spitalele și clinicile medicale din România sunt alese, de obicei, doar pentru tratarea unor probleme minore de sănătate.

”Într-o țară cu investiții foarte mici în sistemul de sănătate, este bine ca românii să aibă posibilitatea de a alege atunci când vine vorba de sănătatea lor. Planurile internaționale de asigurări de sănătate private oferă o acoperire integrală pentru toate condițiile medicale în cele mai cunoscute spitale și clinici medicale din lume. Deși sistemul național de sănătate este în curs de dezvoltare, furnizorii medicali din Austria, Marea Britanie și Germania și chiar din țările vecine par să fi câștigat încrederea pacienților din România. Ne bucurăm că putem oferi clienților noștri, prin planurile de asigurări private de sănătate pe care le dezvoltăm, posibilitatea de a alege orice spital sau clinică din lume”, a declarat Zahal Levy, Președintele MediHelp Internațional.

De asemenea, studiul mai arată că acest tip de client tinde să cumpere asigurări private de sănătate atât pentru el, cât și pentru familie.

Motivele principale de achiziționare sunt reprezentate de lipsa de încredere în sistemul național de sănătate, călătoriile în interes de serviciu în străinătate, experiența anterioară cu produse similare și, de asemenea, înțelegerea produselor și a beneficiilor lor.