Stiri: Companii

Austrian Airlines sărbătoreşte 55 de ani de activitate în România

01.09.2014

Austrian Airlines sărbătoreşte mâine 55 de ani de activitate în România, primul zbor al companiei având loc în data de 2 septembrie 1959. La ora actuală, compania operează până la 5 zboruri zilnice între București și Viena, zboruri zilnice către Sibiu, precum și 6 zboruri săptămânale spre Iași. În plus, Austrian Airlines oferă astfel conexiunea ideală între România și 130 de destinații în 55 de țări din Europa, America de Nord, Asia și Orientul Mijlociu.

„Primul zbor Austrian Airlines spre București a avut loc în data de 2 septembrie 1959. De-a lungul timpului, compania a devenit un reper de calitate și încredere atât pentru turiști, cât și pentru oamenii de afaceri care vin sau pleacă din București via Viena”, au declarat reprezentanţii companiei.

Cu ocazia împlinirii a 55 de ani de prezență în România, Austrian Airlines a anunţat că va oferi pasagerilor, în perioada 1 – 15 septembrie, o serie de reduceri speciale. Astfel, pentru orice bilet către destinații intercontinentale, aceștia primesc o reducere de 55 euro, în timp ce pentru biletele către Europa reducerea este de 15 euro.

Având, la nivel global, 73 de aeronave, compania a operat anul trecut un total de 135.088 de zboruri, din care 70 zboruri zilnice. Cursele au avut o regularitate de 98,9%, în timp ce punctualitatea plecărilor a fost în jur de 88.5%.

Austrian Airlines este cel mai mare operator aerian din Austria şi oferă o reţea globală de rute către aproximativ 130 de destinaţii.