Producatori

Automation Designer

Automation Designer, control asupra rezultatului ingineriei

01.09.2021

Automation Designer este un software pentru ingineria mașinilor și instalațiilor, care oferă o aplicație centrală pentru planificarea electrică, configurarea hardware-ului de automatizare și crearea de software PLC. Cu Automation Designer de la Siemens, geamănul digital al producției este completat cu date din domeniul electrotehnicii și de automatizare. Ingineria, simularea și validarea pot fi executate acum într-un mediu comun, ceea ce scurtează semnificativ timpii pentru lucrările de inginerie și crește calitatea rezultatelor. Cerințele bine-cunoscute pentru o mai mare diversitate de produse, disponibilitatea mai rapidă a noilor produse și personalizarea lor pot fi acum îndeplinite de mașini și sisteme mai flexibile și cu un grad mai ridicat de automatizare. Acest lucru crește și costurile de proiectare și inginerie, ceea ce obligă producătorii să furnizeze instalații complexe, foarte flexibile și calitative, cu o capacitate de producție diferită.

În prezent, timpul de punere în funcțiune ar trebui, de asemenea, să fie scurt pentru a câștiga timp de producție. Pentru punerea în aplicare a proiectelor de construcții de mașini și instalații a fost dezvoltat software specific (CAD, CAE, PLM).

Cerințele bine-cunoscute pentru o mai mare diversitate de produse, disponibilitatea mai rapidă a noilor produse și personalizarea lor pot fi acum îndeplinite de mașini și sisteme mai flexibile și cu un grad mai ridicat de automatizare

În mod clasic, disciplinele individuale sunt luate în considerare și optimizate. Aici există însă o lipsă de consecvență, unicitate și automatizare a proceselor. Prin urmare, tehnologiile și procesele actuale își ating adesea limitele în provocările menționate anterior pentru proiecte din ce în ce mai complexe și termene scurte de punere în aplicare. E timpul pentru o nouă metodă!

Lumea industrială este în plină transformare. Viitorul digital al industriei nu mai este o promisiune de departe. Produsele de astăzi devin mai inteligente, mai personalizate. Noi perspective, noi oportunități, noi niveluri de automatizare în fiecare punct al lanțului valoric. Acestea nu sunt promisiunile de mâine, sunt oportunitățile de astăzi.

Automation Designer

Automation Designer este un software pentru ingineria mașinilor și instalațiilor și oferă, de asemenea, o aplicație centrală pentru planificarea electrică, configurarea hardware-ului de automatizare și crearea de software PLC, toate având o abordare funcțională, mecatronică.

Automation Designer integrează datele conținute ale tehnologiei electrice și de automatizare cu datele de planificare a sistemului și proiectare mecanică – permițând, în acest fel crearea unui twin digital holistic. În plus, Automation Designer oferă suport tehnic bazat pe reguli pentru generarea automată a diagramelor de circuit și a datelor PLC.

Funcțiile Automation Designer și Digital Twin reduc timpul de inginerie pentru a ajunge de la concept la punerea în funcțiune (virtuală) în cel mai scurt timp posibil. Cu Digital Twin, procesele pot fi simulate și validate în avans, ceea ce duce la costuri de exploatare mai mici.

Automation Designer oferă suport tehnic bazat pe reguli pentru generarea automată a diagramelor de circuit și a datelor PLC

Modelul de date mecatronice inclus în Automation Designer asigură consecvența pe tot parcursul ingineriei. Ingineria bazată pe reguli duce la economii prin capacitatea de a genera volume mari de proiecte. În cele din urmă, software-ul economisește, de asemenea, bani prin multe funcții standard, care sunt adesea implementate de companii astăzi ca soluții auto-dezvoltate, obiectivul cheie fiind reducerea cheltuielilor de întreținere.

Model comun de date

Automation Designer permite simultan, ingineria paralelă a tuturor disciplinelor participante, deoarece se bazează pe un model comun de date pentru sistemele mecanice, electrice și tehnologia de automatizare. Acest lucru duce la date consecvente între planificarea sistemului, mecanica CAD, scheme, configurația hardware PLC, semnale și software-ul PLC. Pe această bază, pot fi generate diagrame de circuit pentru Eplan Electric P8 și proiecte PLC complete pentru portalul TIA Siemens. Modulul opțional de proiectare electrică cu funcții complete E-CAD poate fi, de asemenea, utilizat pentru partea electrică.

Odată cu utilizarea Automation Designer, nu mai sunt necesare atât de multe interfețe. De asemenea, nu este necesară schimbarea aplicațiilor pentru testarea modificărilor prin punerea în funcțiune virtuală, deoarece este posibilă în același mediu software.

Automation Designer permite simultan, ingineria paralelă a tuturor disciplinelor participante, deoarece se bazează pe un model comun de date pentru sistemele mecanice, electrice și tehnologia de automatizare

Automation Designer oferă un maxim de transparență și control asupra rezultatului ingineriei. Abordările bazate pe reguli permit validarea rezultatelor înainte de generare pe portalul Eplan și TIA. Șabloanele mecatronice încapsulează cunoștințele inginerești pentru o reutilizare ușoară și permit inserarea dinamică în proiectul actual. Șabloanele reprezintă standardele proprii ale companiei și sunt stocate în bibliotecă pentru utilizare ulterioară.

În plus, față de integrarea predefinită a instrumentelor Siemens, cum ar fi NX Modelling, Line Designer sau Mechatronics Concept Designer pe partea de proiectare mecanică și portalul TIA, pe partea tehnologiei de automatizare, deschiderea în continuare a Automation Designer este, de asemenea, decisivă. Datele CAD mecanice pot fi utilizate de multe sisteme prin integrarea MultiCAD. Pentru alte sisteme PLC, cum ar fi Rockwell, este posibilă și o conexiune, de exemplu prin interfața AutomationML.

O vizualizare mecatronică a datelor de inginerie

Printre avantajele software-ului de proiectare a automatizării se numără durate mai scurte ale proiectului și o calitate mai bună a proiectelor de inginerie mecatronică, mai puțin efort pentru coordonarea schimbărilor, dar și creșterea eficienței ingineriei și mai puține erori, datorită datelor complet integrate între ingineria electrică și automatizare. Totodată, software-ul oferă transparență și validarea rezultatelor prin inginerie bazată pe reguli, și, în același timp, o reproductibilitate crescută.

În plus, șabloanele mecatronice integrează cunoștințele inginerești și permit reutilizarea ușoară, în condițiile în care software-ul permite optimizarea rezultatelor prin simulare și validare folosind Digital Twin, în același mediu de inginerie. Alte avantaje oferite sunt reprezentate de disponibilitatea de a conecta diferite sisteme M-CAD și de automatizare și reducerea costurilor IT prin evitarea sau înlocuirea dezvoltărilor interne cu funcții standard ale Automation Designer.

Copyright siemens.com

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/inno-robotics-integrator-de-solutii-automatizate-cu-roboti-industriali/