Stiri: Logistica

Autonom Services rezultate 2019

Autonom Services, rezultate excepţionale în 2019

12.05.2020

Autonom Services rezultate 2019. Cea mai extinsă rețea de mobilitate din România a raportat venituri consolidate de aproximativ 339 milioane de lei. Este vorba de o creștere cu 35% față de 2018.

Compania a mai anunţat şi EBITDA de 132 milioane lei (+ 57%) și un profit net de 17,5 milioane lei (+ 7%).

Autonom Services rezultate 2019. Emisiune de obligaţiuni

Tot anul trecut, Autonom Services a atras 20 de milioane de euro de la Bursa de Valori București. Acest lucru a fost posibil printr-o emisiune de obligațiuni corporative.

Rezultatele consolidate ale companiei includ performanța a două linii de afaceri majore:

  • leasing operațional și închiriere pe termen scurt (rent-a-car)
  • altor servicii suplimentare oferite de Autonom.

Autonom Services rezultate 2019. Potenţialul pieţei

Creșterile semnificative ale rezultatelor întregului business demonstrează potențialul pieței serviciilor de mobilitate din România și din Europa Centrală și de Est, care este momentan în curs de dezvoltare și nu a atins încă maturitatea deplină.

O creştere susţinută

“Business-ul a înregistrat o creștere susținută, culminând cu anul 2019 care a fost cel mai bun din istoria Autonom. Am reușit să majorăm cota de piață fără să sacrificăm profitabilitatea pe termen lung și să atragem clienți și servicii noi, dezvoltate organic și prin parteneriate. 2020 ne va arăta dacă modelul nostru de afaceri bazat pe sustenabilitate, adaptabilitate și flexibilitate va fi suficient de agil pentru a trece peste toate provocările aduse de această criză sanitară.” a declarat Dan Ștefan, coacționar al grupului Autonom Internațional, din care face parte Autonom Services.

Autonom Services rezultate 2019. Integrarea BT Operational Leasing

De asemenea, anul trecut, compania a finalizat cu succes integrarea în grup a BT Operational Leasing și a trecut printr-un proces de rebranding. Astfel, Autonom a încheiat anul trecut cu o imagine reînnoită, o structură de afaceri mai ușor de înțeles, o echipă mai puternică și cu o relație solidă cu clienții și partenerii săi.

Autonom Services rezultate 2019. Pandemia afectează afacerile companiei

Reprezentanții companiei declară că serviciile contractate pe termen lung, precum cele de leasing operațional, contribuie cel mai mult la veniturile generate la nivel de grup. Acest lucru este cu atât mai important în contextul pandemiei de coronavirus, în care piața închirierilor auto este afectată de reducerea călătoriilor turistice și a celor de afaceri, cu scăderi dramatice în toată lumea. Restricționarea călătoriilor va continua să aibă impact asupra liniei de închiriere pe termen scurt, cât timp riscul răspândirii virusului este încă prezent. Cu toate acestea, Autonom continuă să își adapteze serviciile la dinamica actuala a pieței.

“Din fericire, aceasta nu este prima criză pentru Autonom. Am trecut foarte bine prin criza financiară din 2008-2011, la începutul căreia ne-am schimbat rapid modelul de business; mai mult, am crescut atunci cu peste 50% în fiecare an. De altfel, suntem optimiști în ceea ce privește viitorul Autonom – considerăm că suntem într-o poziție foarte bună pentru a continua dezvoltarea accelerată, chiar și în 2020” declarat Marius Ștefan, coacționar și fondator al grupului Autonom International.

În plus, oficialii companiei spun că vor continua să investească până la 80% din bugetul propus, chiar și în contextul unei crize economice majore, pentru a întări business-ul și a-i asigura astfel stabilitatea.

Citeşte şi Selgros susţine firmele din domeniul HoReCa. Anunţul făcut de companie