Stiri: Logistica

Drumul de mare viteză Domașnea - Caransebeș

189,75 milioane de lei pentru Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69

01.02.2021

Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69. Conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a semnat cu reprezentanții TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A. contractul de proiectare și execuție pentru „Drumul de legătură Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69”.

Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69. Fonduri europene nerambursabile

Contractul în valoare de 189.571.920,62 lei fără TVA, a cărui finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, are o durată de 108 luni, din care: 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 84 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.

Traseul drumului de legătură, în lungime de 10 km, începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Clasa tehnică a drumului de legătură este II, iar viteza de proiectare este de 100 km/h.

Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69. Creşterea mobilităţii

Prin realizarea acestui obiectiv se asigură descărcarea traficului rutier de pe Autostrada Arad – Timișoara. Scopul este reprezentat de creşterea mobilității la nivelul infrastructurii rutiere aferente rețelei TEN-T. Mai exact, aceasta va contribui la promovarea competitivității economice și la îmbunătățirea condițiilor în transportul rutier de mărfuri și călători și la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea/ reducerea blocajelor de trafic și reducerea duratelor de transport.

Citeşte şi Codul Fiscal 2021. Ministerul de Finanţe, noi precizări