Stiri: Logistica

Autostrada A7

Autostrada A7: O investiție de 600 milioane de euro. Guvernul aprobă finanțarea!

05.08.2023

Autostrada A7. Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare – Autostrada Moldovei – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 12 iunie 2023 şi la Luxemburg la 14 iunie 2023.

Aprobarea contractului de finanțare

Executivul a aprobat proiectul de Lege care vizează aprobarea Contractului de finanțare pentru această autostradă dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 milioane de euro. Implementarea sa va fi asigurată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin CNAIR.
Proiectul de lege a fost aprobat.

Autostrada A7. Ce spune premierul României?

”Aprobăm contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții prin care asigurăm toate resursele necesare ca acest guvern să-și onoreze promisiunea de a construi Autostrada Moldovei. Este un obiectiv major și strategic de infrastructură asumat prin PNRR și de asemenea știu că domnul ministru Sorin Grindeanu face eforturi mari ca lucrările să avanseze rapid.

Văd că avem pe agendă și o altă hotărâre de guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere pe un coridor la fel de important al Autostrăzii Transilvania. Asta arată că șantierele de autostrăzi au intrat într-un ritm alert și sunt convins că asta așteaptă de la noi toți românii”, a afirmat premierul României, Marcel Ciolacu, în ședința de Guvern din această săptămână.

Citește și Ce companie va construi Lotul 3 din Autostrada Ploiești-Buzău?