Stiri: Logistica

Centura Bucuresti

Cine va construi lotul 3 al Autostrăzii de Centură a Capitalei?

28.01.2019

Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL a câștigat  contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Autostrăzii de Centură a Capitalei. Decizia a fost luată după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Conform ofertei, proiectarea şi construcţia acestui lot vor costa 853,42 milioane de lei, fără TVA. Suma va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Autostrada Centură București. Aproape 18 km de autostradă

Cei 17,965 kilometri de autostradă trebuie proiectaţi de Asocierea câştigătoare în 12 luni şi construiţi în 30 de luni de la semnarea contractului. Constructorul trebuie să ofere inclusiv o garanţie de bună execuţie, pentru o perioadă de 5 ani.

Autostrada Centură București. Două sectoare

Lotul 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) este împărţit în două sectoare, cu lungimi de 15,465 kilometri (sectorul 1, aferent Centurii de Sud), respectiv 2,5 kilometri (sectorul 2, aferent Centurii de Nord).

Contractul va putea fi semnat doar după ce expiră perioada legală de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii, interval în care pot fi depuse contestaţii, precizează CNAIR. În cazul în care vor fi înregistrate contestaţii, CNAIR SA va trebui să aştepte soluţionarea acestora.

Autostrada Centură București. De unde pornește Lotul 3?

Lotul 3 al noii autostrăzi de Centură a Capitalei (A0) urmează să pornească după intersecţia cu DN 6, pe direcţia nord-vest, trecând la sud-vest de localităţile Clinceni şi Domneşti. La km 93+150 traseul autostrăzii de centură traversează CF 900 Bucureşti – Craiova, iar în continuare traseul traversează râul Sabar, la vest de Dărvani şi canalul de aducţiune Argeş.

Mai departe, traseul autostrăzii traversează pădurea Berceni. Autostrada intersectează DJ 601 (km98+350), traversează pârâul Ciorogârla (km 99+950) şi DJ 602 (km 100+150). Aceasta se termină în proximitatea autostrăzii Bucureşti – Piteşti (A1).

Autostrada Centură București. Viteza de proiectare

În ceea ce priveşte elementele în plan, traseul în aliniament trebuie să asigure o viteză de proiectare de 140 km/h. În zonele unde acest lucru nu este posibil din cauza constrângerilor fizice din teren, trebuie asigurată o viteză minimă de proiectare de 120 km/h.