Stiri: Logistica

Autostrada Lugoj-Deva lotul 3

Cu ce viteză se poate circula pe Autostrada Lugoj-Deva lotul 3?

21.10.2019

Autostrada Lugoj-Deva lotul 3. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis să solicite Expertului Tehnic Independent să efectueze și să prezinte un raport preliminar care să cuprindă analiza investigațiilor în teren și măsurile de conservare și punere în siguranță a lucrărilor pentru autostrada Lugoj-Deva, lotul 3, km 56+220-77+361.

Prestatorul expertizei este compania IPTANA S.A. Acesteia i s-au cerut în mod deosebit concluziile privind lucrările proiectate și executate, la nivel de performanță, cu indicarea posibilității deschiderii traficului.

Autostrada Lugoj-Deva lotul 3. Concluzii preliminare

În această fază, CNAIR prezintă concluziile preliminare.

”Lucrările executate în acest stadiu, nefiind finalizate la parametrii proiectați, prezentând numeroase defecte, degradări în evoluție, nu permit deschiderea traficului în condiții de confort si siguranță, așa cum sunt stabilite prin reglementările tehnice în vigoare și prin documentația de proiectare care a stat la baza executării lucrărilor”, conform analizei.

Autostrada Lugoj-Deva lotul 3. Investigații suplimentare

De asemenea, în urma analizei efectuate privind posibilitatea deschiderii circulației pe autostradă s-a constatat că la data inspecției preliminare, împrejmuirea prezintă vulnerabilități și defecte majore. Remedierea nu se poate face pe termen scurt.

Așadar, au fost necesare investigații suplimentare pentru stabilirea de soluții de remediere. După rezolvarea acestora se poată deschide în prima fază circulația în regim de drum cu patru benzi de circulație cu restricții severe de tonaj și viteză. Este vorba de următoarele restricții:

  • autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone;
  • viteza maximă de 90 km/h;
  • viteză maximă de 50 km/h când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, mâzgă sau sunt ploi torențiale;
  • viteză maximă de 60 km/h în zona podului peste râul Mureș (km 68+500 – km 69+500), respectiv pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri și rampe între km 76+100 – km 77+000), cât și la nodul Dobr (km 67+000 – km 67+500);
  • semnalizarea corespunzătoare a sectorului de drum, inclusiv a pericolului prezenței animalelor.

Când se va putea circula pe autostradă?

Deschiderea circulației în regim de autostradă se poate realiza numai după rezolvarea tuturor vulnerabilităților împrejmuirii. Deschiderea circulației pentru vehiculele cu masa de peste 7,5 tone se va face după aplicarea măsurilor de remediere.

Autostrada Lugoj-Deva lotul 3. Având în vedere stadiul lucrărilor, sunt obligatorii inspecții săptămânale ale tuturor construcțiilor și instalațiilor pe toată lungimea sectorului de drum. Acest lucru se va realiza până la finalizarea lucrărilor și remedierilor conform soluțiilor stabilite în expertiză.

Autostrada Lugoj-Deva lotul 3. Ce spune conducerea CNAIR?

„Primele rezultate ale expertizei lucrărilor la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva ne-au confirmat că vom putea da în circulație doar în condițiile de restricții impuse de experți. De asemenea, subliniez că lucrările de la nodul Holdea trebuie să fie recepționate într-un timp cât mai scurt, după parcurgerea procedurilor tehnice, astfel încât autostrada să poată fi utilizată. Totodată, așteptăm ca în faza a doua a expertizei, în urma investigațiilor și analizelor efectuate de către specialiști, să fie identificate soluțiile de remediere a neconformităților din cauza cărora tronsonul nu a fost recepționat”, a declarat Sorin Scarlat, Directorul General al CNAIR S.A.

Citește și Vânzările de mașini în 2019. Datele publicate de APIA