Autostrada Suceava – Siret. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în calitate de Solicitant, a elaborat și depus Aplicația de Finanțare pentru proiectul „„Proiectare si execuție Autostrada Suceava – Siret (Lot 3)” în vederea obținerii unui grant alocat prin CEF-T-202-MILMOB — LUCRĂRI (CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duală civilă- apărare; Pachetul Mobilitate Militara). CEF 2 – Pachetul de mobilitate militară promovează acțiuni care contribuie la adaptarea infrastructurii de transport pentru a permite deplasarea trupelor și echipamentelor militare.
Îmbunătățirea infrastructurii de transport
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea infrastructurii de transport rutier prin construirea Autostrăzii A7, tronsonul Suceava-Siret, Lot 3, lot care este independent funcțional.
Autostrada Suceava – Siret – Lotul 3 are ca scop asigurarea unei infrastructuri rutiere adecvate de înaltă calitate, ca parte a rețelei naționale de infrastructură, care să acomodeze traficul de marfă și pasageri pe distanță lungă precum și traficul local, asigurând în același timp un nivel corespunzător de siguranță și securitate a traficului cu Republica Moldova.
Obiectivul specific al proiectului
Obiectivul specific al proiectului este reprezentat de adaptarea proiectului, parte a rețelei TEN-T, pentru infrastructura de transport cu dublă utilizare, în vederea îmbunătățirii mobilității atât civile, cât și militare, până în 2027.
Proiectul contribuie la realizarea apelului: CEF 2 Transport – Adaptarea TEN-T la dublă utilizare civilă-apărare – Anvelopă de mobilitate militară, prin construirea unui tronson de autostradă numit lotul 3, parte din Autostrada Suceava – Siret, tronson din TEN Rețeaua -T, prin crearea unei infrastructuri rutiere moderne pentru utilizarea duală a infrastructurii de transport, în vederea îmbunătățirii atât a civililor, cât și a celor militare.
Autostrada Suceava – Siret. Valoarea totală a proiectului
Valoarea totală a proiectului este de 218.768.273,00 lei din care contribuția Uniunii Europene este de 109.384.136 Euro.
Durata proiectului: 46 de luni.
Citește și Sustenabilitatea în retail – tendințele ultimilor ani