Stiri: Logistica

Din ce în ce mai multe maşini pe străzi. Câte autoturisme sunt înmatriculate în România?

09.09.2018

Creştere puternică a numărului de autoturisme înmatriculate în România. Cifrele anunţate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, în urma informaţiilor transmise de Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, sunt în creştere puternică.

Nu mai puţin de 103.824 de maşini noi au fost înmatriculate în România, în perioada ianuarie – august 2018, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Astfel, în această perioadă, comparativ cu 2017, numărul de autoturisme înmatriculate este cu 51,9% mai ridicat.

Autoturisme înmatriculate în România. Creştere puternică în august

Doar luna trecută, au fost înmatriculate 28.546 de autoturisme noi. Nivelul este în creştere cu 137% faţă de luna august a anului 2017.

Anul trecut, în august, au fost înmatriculate doar 12.001 autoturisme.

„Conform datelor comunicate de către DRPCIV (Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), în august au fost înmatriculate 28.546 de autoturisme noi, această cifră fiind cu 137,9% mai mare decât luna similară a anului trecut – când au fost înmatriculate 12.001 autoturisme”, conform APIA.

Autoturisme înmatriculate în România. Maşinile la mâna a doua

În schimb, în primele opt luni ale anului în curs, numărul de autoturisme vechi înmatriculate înregistrează o scădere de 7,5%. Însă, numărul acestora este de trei ori mai mare decât numărul autoturismelor noi înmatriculate în România.

Înmatriculările de vehicule comerciale

Şi înmatriculările de vehicule comerciale sunt în creştere. În luna august, au fost înmatriculate cu 61,6% mai multe maşini comerciale, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

În perioada ianuarie – august 2018, avansul pe acest segment a fost de 15,5%.

Ce se întâmplă în alte state ale Uniunii Europene?

Nu doar în România creşte numărul de autoturisme înmatriculate. Situaţia este similară şi în alte ţări din Uniunea Europeană.

Astfel, creşteri au avut loc şi în alte state din Uniunea Europeană. Luna august 2018 a fost una cu rezultate pozitive. Marile pieţe auto din Uniunea Europeană au înregistrat şi ele creşteri remarcabile, faţă de luna august a anului trecut.

Avansuri importante a numărului de autoturisme s-au înregistrat în următoarele ţări: Spania +48,7%, Olanda +42,1%, Franţa +40,0%, şi Germania +24,7%).

Citeşte şi Investiţiile în economia României: Aproape 18.000 de milioane de lei, în trimestrul II