Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 66 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/unite/functions.php on line 417
Compania se ocupă de intermedierea tuturor tipurilor de credite, 100% gratuit, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice. Activitatea AVBS Credit a debutat în 2007 cu un portofoliu de parteneri de câteva instituții bancare, ajungând astăzi la nu mai puțin de 35 de bănci și IFN-uri partenere, pentru care sunt intermediate cele mai competitive produse de creditare.
Prima franciză AVBS Credit a fost înființată în București în 2010, iar din 2011 a început extinderea la nivel național. Astăzi, rețeaua cuprinde peste 45 de francize, cu sedii în cele mai importante orașe din țară.
Un lucru excepțional a fost reglementarea din punct de vedere legal a profesiei de broker de credite prin intermediul OUG 52 din 2016. Acela a fost anul în care brokerul de credite și-a câștigat statutul și importanța în industrie. Respectiva lege este construită în avantajul debitorului, dar delimitează clar și rolul și atribuțiile brokerului de credite. De exemplu, broker de credite nu poate deveni decât cineva cu studii sau experiență în domeniul financiar-bancar și, odată devenit broker de credite, trebuie respectat un cadru legal, extrem de bine pus la punct.
Prima franciză AVBS Credit a fost înființată în București în 2010, iar din 2011 a început extinderea la nivel național
„OUG 52/2016 a fost pentru noi un mare avantaj deoarece businessul nostru fusese oricum construit pe niște principii etice solide. Iar legea nu a făcut altceva decât să ne confirme faptul că activitatea noastră se afla, oricum, pe un făgaș foarte bun. Binele suprem al clientului este principalul nostru obiectiv”, ne-a declarat dl. Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.
AVBS Credit intermeadiază toate tipurile de credite
În mai anul acesta AVBS Credit împlinește 16 ani de activitate și, până în prezent, a intermediat toate tipurile de credite, în valoare totală de peste 450 de milioane de euro, pentru aproximativ 18.000 de clienți. Acest lucru a fost posibil printr-un parteneriat solid cu mai mult de 35 de bănci și IFN-uri și o rețea de francize extinsă în peste 20 de orașe din România. Serviciile de intermediere credite ale AVBS Credit sunt 100% gratuite pentru clienți.
Compania a fost înființată cu o investiție de aproximativ 40.000 de euro. Însă exact când lucrurile au fost puse în mișcare și clienții începeau să apeleze la serviciile de intermediere credite într-un număr din ce în ce mai mare, a intervenit criza economică din 2008 – 2010.
Criza economică a triat, cumva, brokerajul de credite și a restartat sistemul bancar. De exemplu, din sute de brokeri de credite existenți înainte de criză, ulterior au rămas pe piață doar câteva firme de brokeraj. Iar de aici a început ascensiunea AVBS Credit.
AVBS Credit a intermediat credite în valoare de peste 450 de milioane de euro, pentru aproximativ 18.000 de clienți
„Acela a fost un moment de cumpănă pentru noi, deoarece creditarea din România s-a stopat, iar noi am fost nevoiți să ne reinventăm serviciile și să facem numeroase sacrificii pentru a rezista crizei. Nu m-am gândit nicio clipă să renunț, am știut că situația este temporară și am recurs la diverse strategii cu ajutorul cărora am trecut cu bine de acei ani”, continuă CEO-ul companiei.
AVBS Credit, în prima linie pe durata pandemiei
Pandemia de COVID a fost un alt moment marcant în istoria companiei, deoarece s-a instalat un anumit nivel de panică în domeniul bancar. Mulți au crezut că se va sista din nou creditarea în România, ceea ce echivala cu o nouă criză de proporții. Într-adevăr, în pandemie agențiile bancare și-au cam închis porțile pentru clienți, au lucrat în special pe bază de programare, iar aici au intervenit brokerii de credite AVBS. Compania s-a poziționat în prima linie între client și bancă, facilitând procesul de creditare, fiind un intermediar de nădejde atât pentru clienți, cât și pentru bănci.
În perioada pandemiei, industria brokerajului de credite a crescut și mai mult, iar brokerul de credite a devenit mai cunoscut pentru români și aproape indispensabil pentru bănci. Clientul primește simplu și rapid creditul potrivit, fără să achite vreun comision către broker, iar banca primește din start clienți eligibili, de o calitate ireproșabilă.
În perioada pandemiei, industria brokerajului de credite a crescut și mai mult, iar brokerul de credite a devenit mai cunoscut pentru români și aproape indispensabil pentru bănci
AVBS se ocupă de întocmirea dosarului de credite de la A la Z pentru client și, implicit, pentru bancă. Acest lucru înseamnă că banca doar verifică și aprobă. Totodată, se ocupă de completările pe dosarul de credit, dacă e cazul, și menține legătura între clienți, bănci și celelalte părți implicate: evaluatori, notari, etc. La final, banca trebuie doar să semneze cu clientul contractul de credit și să-i vireze acestuia suma creditului.
„În situația în care un client apelează direct la bancă, procesul de aprobare a unui credit poate să consume timp și resurse cu un client posibil neeligibil. Iar dacă totuși este eligibil, agentul din bancă trebuie să se ocupe de toate demersurile de creditare. Dacă un client vine însă din partea unui broker de credite, mai mult ca sigur acela este eligibil și își va achita împrumutul fără probleme. De exemplu, rata de credite neperformante (credite restante) intermediate de brokerii de credite este extrem de mică și anume sub 1%”, explică reprezentantul AVBS.
Soluții de creditare potrivite
Pentru o bancă este mai economic să crediteze prin brokerii de credite, deoarece aceștia sunt comisionați doar dacă acele credite sunt concretizate. Iar comisionul pentru broker nu impactează cu nimic costul creditului pentru client. În schimb, propriile agenții bancare consumă resurse, indiferent de cât de performante sunt. Se concretizează sau nu credite, costurile pentru funcționarea agențiilor bancare trebuie achitate de către bănci. Așadar, prin brokerii de credite băncile creditează un număr mare de clienți foarte buni.
Activitatea AVBS s-a bazat încă de la început pe o serie de principii fundamentale, valabile și astăzi. Acestea presupun orientarea și responsabilitatea față de client, etica, integritatea, inovarea și promptitudinea. Principalul obiectiv al companiei este acela de a oferi prompt românilor soluțiile de finanțare de care au nevoie, dar care le sunt întru totul potrivite. Pentru că scopul unui om nu trebuie să fie acela de a obține un credit, ci de a obține creditul potrivit, care să îi satisfacă nevoia și pe care să îl poată rambursa fără dificultăți financiare.
Principalul obiectiv al companiei este acela de a oferi prompt românilor soluțiile de finanțare de care au nevoie, dar care le sunt întru totul potrivite
Este foarte important ca oamenii să înțeleagă specificațiile unui credit, obligațiile din contractul de credit, precum și repercusiunile care există atunci când obligațiile nu sunt îndeplinite, dar și drepturile pe care clientul le are.
„De exemplu, un credit potrivit este acela care nu a atins gradul maxim de îndatorare, care poate fi contractat în condiții bune și cu cea mai mică dobândă posibilă pentru acel client. În anumite cazuri chiar putem să obținem oamenilor dobânzi mai mici decât ofertele standard disponibile”, menționează dl. Anghel.
Avantajele oferite de brokerii de credite
Avantajele de a apela la un broker de credite constau în faptul că serviciul este gratuit pentru client, iar toate ofertele de creditare se regăsesc într-un singur loc (peste 150 de oferte la număr). În primă fază, brokerul de credite îi face clientului profilul de creditare și un calcul preliminar, apoi aceste date sunt corelate cu ofertele de creditare disponibile și astfel rezultă cel mai bun credit pentru acel client.
În biroul brokerului de credite, procesul de creditare este clar și rapid, iar brokerul de credite nu doar că explică și detaliază toate aspectele, ci întocmește gratuit dosarul de credit de la A la Z și îl depune la banca ideală pentru client, urmând ca banca să finanțeze clientul în cel mai scurt timp.
Un alt obiectiv este acela de a ajuta debitorii existenți, aflați în pragul unor dificultăți financiare, să-și ușureze povara unor credite devenite greu de rambursat. De exemplu, în ultimul an, ROBOR și IRCC au crescut foarte mult, iar acest lucru afectează în special debitorii cu credite cu dobânzi variabile. Astfel, soluția este aceea ca aceste credite să fie refinanțate în credite noi, dar pe dobânzi fixe. Iar soluția de refinanțare trebuie luată înainte ca debitorul să înregistreze restanțe sau întârzieri la plata ratelor, căci odată ce dobândești un istoric negativ în Biroul de Credit, refinanțarea devine aproape imposibilă.
Un alt obiectiv al AVBS este acela de a ajuta debitorii existenți, aflați în pragul unor dificultăți financiare, să-și ușureze povara unor credite devenite greu de rambursat
„Concret, în 2022 am intermediat un volum de credite ipotecare de 59 milioane de euro, din care 60% au fost credite de refinanțare. Am ajutat sute de clienți să-și refinanțeze creditele Prima Casă și Noua Casă cu dobânzi variabile legate de ROBOR sau IRCC în credite ipotecare standard pe dobânzi fixe. Așadar, indiferent de situație, brokerii de credite sunt în slujba clienților lor ajutându-i să obțină atât credite noi potrivite, cât și oferte de refinanțare ideale”, detaliază CEO-ul AVBS Credit.
Necesitatea de a educa publicul cu privire la opțiunile de creditare
Este important ca oamenii să înțeleagă că prin brokerii de credite pot obține creditele potrivite. În SUA, 90% din credite se concretizează prin brokerii de credite. America demonstrează că brokerajul de credite este vital pentru piața financiar-bancară și pentru populație. În țara noastră, de exemplu, doar 30% din totalul creditelor ipotecare sunt intermediate de brokerii de credite. Așadar, gradul de conștientizare al oamenilor în ceea ce privește aportul brokerului de credite în obținerea celui mai potrivit credit poate fi îmbunătățit.
În prezent, principalul impediment în calea obținerii unui credit este reprezentat de faptul că românii nu cunosc specificațiile creditelor și nu cunosc condițiile de eligibilitate ale băncilor. Fiecare bancă are propriile norme de creditare, iar caracteristicile creditelor sunt destul de diferite între ele și sunt stabilite pentru diverse categorii de clienți. Fiecare bancă își dorește doar anumite tipologii de clienți.
În plus, ofertele de creditare se modifică periodic, iar aceste actualizări ale ofertelor de creditare sunt realizate în funcție de politicile interne ale băncilor, dar și în funcție de valoarea IRCC sau în funcție de dobânda-cheie a politicii monetare. Brokerii de credite primesc aceste actualizări înainte ca ele să intre în vigoare.
Principalul impediment în calea obținerii unui credit este reprezentat de faptul că românii nu cunosc specificațiile creditelor și nu cunosc condițiile de eligibilitate ale băncilor
Când clientul merge singur la bănci, trebuie să se plieze pe condițiile băncii. Când merge la brokerul de credite, acesta identifică creditorul care se plieză pe specificațiile clientului. Brokerul de credite găsește soluții pentru client.
„Astfel, când nu cunoști aceste aspecte și mergi singur din bancă în bancă, riști să fii catalogat ca fiind neeligibil pentru un credit. Poate n-ai vechimea optimă în muncă pentru acea bancă, poate veniturile sunt insuficiente, poate banca nu creditează cu un anumit tip de produs, poate nu ești în target-ul băncii respective și așa mai departe. Însă când ești catalogat ca neeligibil de o bancă, în realitate persoana în cauză nu a identificat ÎNCĂ instituția financiară care să se plieze pe profilul lui de client”, este de părere Valentin Anghel.
Franciza AVBS Credit
AVBS se ocupă de intermedierea 100% GRATUITĂ pentru clienți pentru TOATE tipurile de credite, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice. Pentru persoane fizice sunt intermediate credite ipotecare pentru achiziționarea sau construirea de imobile, credite Noua Casă, credite de nevoi personale cu sau fără garanție imobiliară, credite de refinanțare, linii de credite, carduri de credite, credite auto, credite rapide și chiar credite destinate persoanelor juridice, cum ar fi liniile de credit, creditele pentru capitalul de lucru sau pentru investiții, creditele agro și chiar Programul Guvernamental IMM Invest.
AVBS Credit are acces la așa de multe variante de creditare deoarece se află în parteneriat cu nu mai puțin de 35 de bănci și IFN-uri, însă un rol important îl are și rețeaua de francize.
Principala condiție pentru a obține franciza AVBS Credit este aceea de a avea experiență în domeniul financiar-bancar de cel puțin 2 ani. Așadar, persoanele care au lucrat anterior într-o bancă/firmă de brokeraj de credite și își doresc un business propriu, pot accesa franciza AVBS Credit.
Principala condiție pentru a obține franciza AVBS Credit este aceea de a avea experiență în domeniul financiar-bancar de cel puțin 2 ani
Odată confirmată experiența în domeniu, se trece la următoarea etapa de evaluare. Candidatul ideal este familiarizat cu vânzările și cu tehnologiile de comunicare, are un pachet interior de bune practici, o etică deontologică ireproșabilă, este determinat și dornic să performeze în acest domeniu, adică să intre în categoria top performerilor.
„Un broker de credite poate câștiga între 2.000-3.000 de euro și chiar 20.000 euro pe lună. Diferența constă în gradul de motivare al viitorului broker de credite, căci în compania noastră cu toții avem la dispoziție aceleași instrumente, iar șansele noastre sunt egale. În principiu, ne dorim specialiști în creditare care să se alinieze cu valorile și obiectivele companiei noastre”, precizează Fondatorul AVBS.
AVBS Credit vizează creșterea volumului de credite cu 35%
Compania a evoluat constant de la înființare și până în prezent, înregistrând creșteri importante în fiecare an, atât în privința cifrei de afaceri, cât și în privința numărului de clienți creditați și a volumului de credite intermediate. AVBS a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro și credite intermediate în sumă totală de 73 de milioane de euro. Din volumul total de credite, 81% au fost credite ipotecare, 10% credite de nevoi personale, 6% credite Noua Casă și 3% alte tipuri de credite, în special pentru persoanele juridice.
În 2023, obiectivele vizează creșterea volumului de credite intermediate cu cel puțin 35%. De asemenea, compania continuă extinderea rețelei de francize AVBS Credit în cele mai importante orașe din România, iar specialiștii din domeniul financiar-bancar cu o experiență de cel puțin 2 ani pot contracta franciza AVBS Credit la jumătate de preț. Oferta este valabilă până la sfârșitul lunii martie 2023. Mai multe detalii despre franciza AVBS Credit găsiți aici.
Specialiștii din domeniul financiar-bancar cu o experiență de cel puțin 2 ani pot contracta franciza AVBS Credit la jumătate de preț
„Am început activitatea în 2007 cu o cifră de afaceri de câteva mii de lei, iar în 2023 ne propunem și ne dedicăm să atingem o cifră de afaceri cât mai apropiată de 2 milioane de euro și un volum de credite intermediate de aproximativ 100 milioane de euro”, a declarat, în încheiere, dl. Valentin Anghel, CEO și Founder AVBS Credit.
Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/cursuri-de-educatie-financiara-beneficii/