Stiri: Companii

Aversa ar putea închide fabrica din România. Motivul: corupţia

02.12.2015

Aversa Manufacturing ar putea închide fabrica din România începând cu 1 octombrie 2016, dacă decizia Curții Supreme de săptămâna viitoare va fi împotriva acesteia, în procedura aflată pe rol. Compania a devenit proprietarul fabricii centrifuge în septembrie 2013 și a depus o plângere penală în această primăvară la procurorul șef, împotriva avocaților Liviu și Lucia Cherecheș. Compania acuză utilizarea unor certificate de moștenitor false și frauduloase în cererea de retrocedare a lui Ioan Voinescu, formulată împotriva Aversa și având ca obiect un lot de 17.860 mp, inclusiv câteva clădiri ale fabricii, din suprafața totală a terenului de aproape 100.000 de mp.

De asemenea, Aversa a depus o informare la DNA cu privire la această cerere de retrocedare și a luptat împotriva corupției deja de două ori.

Compania a investit în dezvoltarea afacerii cu pompe centrifuge și acoperirea nevoilor clienților, inclusiv Cernavodă, începând în septembrie 2013 cu producție zero și 200 de muncitori, iar ulterior a crescut la 260 de muncitori și are o producție de 2 milioane de lei pe lună.

”Ar trebui să câștigăm în instanță pe baza prescrierii, aici ne susțin și trei opinii legale, printre care cea a Prof. Turcu și cea a Prof. Stoica, însă, trebuie să recunosc, că orice este posibil în România. Dacă vom pierde, vom merge mai departe la instanțele Uniunii Europene, dar vom fi obligați să închidem fabrica și să suspendăm 260 de locuri de muncă, ceea ce, evident, nu ne dorim. Noi credem în continuare în potențialul uriaș al pieței din România, dar corupția face aproape imposibilă dezvoltarea investitorilor”, a declarat Michael Topolinski, Președinte Aversa Manufacturing.

Anul trecut, Aversa Manufacturing a câștigat procesul final la Curtea de Apel, după ce licitația a fost contestată de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), iar verdictul a susținut că a îndeplinit toate condițiile licitației menționate în caietul de sarcini din septembrie 2013 pentru preluarea fabricii.