Stiri: Sanatate

Fonduri cercetare COVID-19

Avertisment pentru români de la Institutul Naţional de Sănătate Publică

23.07.2020

Institutul Național de Sănătate Publică trage un semnal de alarmă, având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19. Instituţia reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției.

„Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19”, conform INSP.

Avertisment Institutul Naţional de Sănătate Publică. Recomandări pentru populaţie

• Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

• Evitați aglomerările, atât incintele, cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!

• Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

• Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

• Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ.

Avertisment Institutul Naţional de Sănătate Publică. 40.163 de cazuri de coronavirus în România

Până miercuri, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi Rezultate Definitivat 2020. Când se afişează notele?