Stiri: Logistica

Avertizare călătorie Grecia septembrie 2023.

Avertizare călătorie Grecia septembrie 2023: Perturbări ale circulaţiei pe unele drumuri naţionale şi autostrăzi

14.09.2023

Avertizare călătorie Grecia septembrie 2023. Ministerul Afacerilor Externe anunță cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că, urmare a efectelor cauzate de ciclonul „Daniel” (inundaţii, alunecări de teren etc.), există încă perturbări ale circulaţiei pe unele drumuri naţionale şi autostrăzi.

Zonele afectate

Astfel, a fost afectată infrastructura de transport şi comunicaţii din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion.

Poliţia elenă a dispus restricţii de circulaţie pe mai multe tronsoane, după cum urmează:

* Autostrada A1, pe tronsonul Volos-Salonic, indicându-se următoarea rută ocolitoare: Volos – Lamia – Domokos – Trikala – Kalabaka, cu intrare în autostrada Igoumenitsa – Salonic, prin localitatea Grevena.

* Autostrada A1, pe tronsonul Larissa – Salonic, recomandându-se ruta alternativă: Larissa – Koutsochero – Damasi – Tirnavos – Elassona – Agios Dimitrios – Katerini – Salonic.

Direcţia Generală Regională de Poliţie a Tesaliei a anunţat că, începând cu data de 12 septembrie 2023, restricţiile de circulaţie se aplică doar vehiculelor care depăşesc 3,5 tone pe Drumul Naţional Volos – Zagora (ramificaţia superioară), de la Chania la Zagora, şi pe Drumul Naţional Volos – Zagora, de la Anakasia Alli Meria.

Avertizare călătorie Grecia septembrie 2023. Întreruperile de circulaţie continuă

Totodată, întreruperile de circulaţie continuă să se aplice astfel:

* pe drumul provincial Chania – Drakeia;

* pe drumul provincial Agios Onoufriou – Makrynitsa (via Koukourava);

* pe drumul provincial Portarias – Makrynitsa;

* pe drumul naţional Volos – Zagora. între Kissos – Mouresi;

* pe drumul naţional Volos – Zagora, între Makrirachi – Anilio.

Drumul provincial Zagora – Pouriou

Din cauza uzurii suprafeţei rutiere, circulaţia autovehiculelor pe drumul provincial Zagora – Pouriou este întreruptă.

Deplasarea vehiculelor spre satul Anthotopo Almyrou se realizează peste podul dintre satele Neraida – Anthotopo, doar pentru vehiculele de până la 3,5t.

Informaţiile oficiale actualizate referitoare la evoluţia fenomenelor meteorologice extreme sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale elene de Meteorologie: www.emy.gr.

Avertizare călătorie Grecia septembrie 2023. Recomandări

Secretariatul General al Protecţiei Civile a emis un set de recomandări şi măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă, pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariţia fenomenelor meteorologice severe disponibil pe site-ul https://civilprotection.gov.gr.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi permanent sau temporar ori care intenţionează să călătorească în Republica Elenă să respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor elene responsabile şi, în cazul în care se confruntă cu o situaţie de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgenţă 112.

Citește și Exporturile României ianuarie – iulie 2023: Cele mai noi date publicate de INS