Stiri: Social

Avertizare de călătorie în Belgia: Transportul în comun va fi afectat

29.09.2016

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că, astăzi, se va desfășura la Bruxelles o manifestaţie la nivel naţional, organizată la solicitarea Frontului comun sindical, pentru a protesta împotriva măsurilor adoptate de Guvern.

Transportul în comun va fi cel mai afectat de acţiunea sindicală. Poliția locală din Bruxelles anticipează importante probleme în circulaţia rutieră, cu precădere în zona centrală a oraşului şi recomandă evitarea utilizării, pe cât posibil, a autoturismelor.

Totodată, pentru data de 7 octombrie 2016 au fost anunţate greve în mai multe sectoare de activitate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor interesaţi să obţină informaţii de actualitate privind condiţiile de transport, să consulte paginile Internet ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC (www.infotec.be), SNCB (www.belgianrail.be).

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.