Stiri: Logistica

Avertizare de călătorie în Slovenia. Se vor semnala ninsori, vânt şi polei

07.01.2016

Ministerul Afacerilor Externe transmite o avertizare către toti cetățenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Sloveniei că prognozele meteorologice indică o răcire puternică a vremii, ninsori abundente şi intensificări ale vântului, apariția fenomenului de polei şi ploaie înghețată, în special în regiunile din vestul, sudul şi sud-estul acestei ţări (frontierele cu Italia și Croația, litoralul Mării Adriatice).

Circulația rutieră pe autostrăzile din Republica Slovenia este deschisă, cu unele disfuncționalități din cauza condițiilor specifice anotimpului rece şi creșterii numărului verificărilor efectuate de echipele mobile ale poliției slovene.

Autoritățile slovene avertizează asupra faptului că circulația rutieră va fi îngreunată și din cauza unor lucrări de întreținere pe următoarele autostrăzi: A5, în direcția Lendava-Maribor; A2, pe direcția Obrezje – Ljubljana; A1, pe direcția Ljubljana–Koper, între parcarea Studenec şi Razdrt; A2, pe direcția Ljubljana – Karavanke, în dreptul localității Lesce.

„Având în vedere dinamica situației, se recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi a circulației pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricțiilor existente, adoptarea unei conduite prudente și respectarea semnelor și avertizărilor de circulație, precum și cu privire la alertele meteorologice emise de autoritățile slovene”, precizează MAE.

Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte, totodată, că în contextul fluxului migraționist, controalele suplimentare efectuate la punctele de frontieră terestră cu Republica Croația pot duce la întârzieri și la prelungirea perioadei de tranzitare auto a teritoriului sloven.