Stiri: Social

Avertizari meteo Romania

Avertizări meteo: Furtuni și caniculă. Județele afectate

26.08.2019

Avertizări meteo România. Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări meteo de furtuni, manifestări de instabilitate atmosferică și caniculă valabile pentru mai multe județe ale țării.

Avertizări meteo România. Cod galben de instabilitate atmosferică

Interval de valabilitate: 26 august, ora 14 – 26 august, ora 22

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În perioada menționată mai sus vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni (26 august) cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

Avertizări meteo România. Cod galben de instabilitate atmosferică

Interval de valabilitate: 26 august, ora 22 – 27 august, ora 08

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Avertizări meteo România. Informare meteorologică de caniculă

Interval de valabilitate: 27, 28 și 29 august

Fenomene vizate: disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică

Marți, miercuri și joi, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35-36 de grade.

Îndeosebi după-amiaza și seara, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică (averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, grindină) pe arii restrânse temporar accentuată, în zonele deluroase și montane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza aceste atenționări meteo.

Citește și A fost inaugurat Centrul de Transfuzii din Bistrița Năsăud