Stiri: Energie

Aviatorilor 8, cel mai inovator proiect de iluminat inteligent din România

05.09.2017

Compania Philips Lighting România oferă soluţii de iluminat inteligent de ultimă generație pentru ansamblul de birouri Aviatorilor 8 finalizat de curând şi care se află în Piața Victoriei din Bucureşti.
Proiectul, dezvoltat de NEPI Rockcastle, încorporează soluţii de iluminat inteligente integrate sub conceptul „smart office”, care îmbină în cel mai eficient mod lumina naturală cu soluţiile de iluminat artificial Philips Lighting.

Nu mai puţin de 500 de corpuri de ilumint LED au fost instalate în toate zonele clădirii cu o suprafață de aproximativ 7.700 mp, realizând o reducere a consumului de energie electrică cu peste 50% față de variantele convenționale.

Sistemul de iluminiat este format din corpuri arhitecturale suspendate Flatmoon, care creează automat un design ultra modern și dinamic pentru companiile care vor ocupa spațiile Aviatorilor 8, oferind totodată flexibilitate maximă chiriașilor datorită opțiunilor de control – corpurile de iluminat pot fi puse în funcțiune exclusiv în momentul și în locul în care este nevoie de lumină, contribuind astfel la maximizarea economiei.

Conform companiei, la ora actuală, nu mai este de ajuns să avem acces doar la lumină, nevoile oamenilor sunt diverse, iar pentru a putea avea parte de cea mai bună experienţă posibilă în spaţiul pe care îl ocupăm la birou, este nevoie ca impactul luminii să fie maxim. Aşadar, avem nevoie de confort, concentrare şi relaxare maximă, în funcţie de activitatea pe care vrem să o prestăm. Toate acestea au un numitor comun: lumina.

„Noul spațiu, iluminat în premieră cu cele mai moderne soluții LED, reprezintă exemplul ideal de administrare eficientă a luminii naturale, întrunind toate criteriile impuse de conceptul smart office. Ne bucurăm că, prin intermediul sistemului şi al corpurilor de iluminat special create pentru a oferi atât eficiență energetică, cât şi confort, am putut contribui la finalizarea celui mai sustenabil complex de birouri din România”, a declarat Silviu Bulzan – Key Account Manager Office & Industry CEE, Philips Lighting.

Tehnologia utilizată asigură chiriașilor un mediu modern de lucru, unde pot avea un control deplin asupra climei, iluminatului și ambientului în general şi ajută la crearea unui mediu mai confortabil, mai productiv şi mai sustenabil.

În plus, întrucât că vorbim despre o clădire modernă unde sustenabilitatea are un rol foarte important, corpurile de iluminat cu tehnologie LED au reprezentat alegerea ideală.