Vacante scolare 2019-2020. Vacanta de Craciun 2019

Aviz epidemiologic 2019 grădiniță și școală. Anunț important pentru toți părinții

06.09.2019

Aviz epidemiologic 2019 grădiniță și școală. Avizul epidemiologic nu este necesar la revenirea copiilor în colectivitate, după vacanță, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Aviz epidemiologic 2019 grădiniță și școală. Precizări

Astfel, pentru că în ultima perioadă, s-au propagat în spațiul public mai multe informații despre documentele medicale necesare copiilor la început de an școlar, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a făcut o serie de precizări:

  • La revenirea în colectivitate, la grădiniță sau la școală, după vacanță, nu este nevoie de aviz epidemiologic de la medicul de familie sau de la medicul școlar.
  • La înscrierea copiilor la grădiniță sau la școală, este nevoie de:

– adeverință medicală

– aviz epidemiologic

– fișa de vaccinări

Aviz epidemiologic 2019 grădiniță și școală. De unde se obțin documentele medicale?

Toate aceste documente medicale se obțin de la medicul de familie.

Aceleași documente sunt necesare și în caz de transfer de la o unitate de învățământ la alta.

Documentele sunt solicitate potrivit Ordinului comun al Ministerului Sănătății/ Ministerului Educației Naționale nr.1668/5298/2011 modificat și completat prin Ordinul 1002/2015.

Aviz epidemiologic 2019 grădiniță și școală. Triajul elevilor

La începutul anului școlar, personalul medical din cabinetele școlare va face triajul elevilor și va solicita, punctual, acolo unde situația o impune, documentele necesare completării dosarelor medicale. Aceste activități sunt efectuate în vederea asigurării condițiilor sanitare optime, pentru desfășurarea în bune condiții a procesului de învățământ.

Citește și Prima zi de şcoală. Cum îţi pregăteşti copilul? Sfaturi pentru părinţi

Ce trebuie să faceţi pentru a vă pregăti copilul pentru prima zi de şcoală?

1. Discutaţi cu copilul despre sentimentele sale privind faptul că trebuie să meargă la şcoală şi despre prima zi de școală.

2. Încurajați-l dacă are impresia că va fi greu sau că nu se va descurca. Spuneți-i că o să înveţe multe lucruri interesante şi că îşi va face prieteni noi de joacă.

3. Cu câteva zile înainte de începerea şcolii încercaţi să îl puneţi la somn mai devreme şi să îl treziţi cât mai aproape de ora la care va fi nevoit să se trezească în prima zi de şcoală.

4. Repetaţi lucrurile pe care trebuie să le facă la şcoală. De exemplu, schimbatul în trening înainte de ora de sport sau cum să îşi deschidă pacheţelul cu mâncare.

5. Întrebați-vă copilul ce fel de gustare dorește pentru la şcoală. Dacă îi veți pune în pachet ceea ce îi place să mănânce o să mai uite de emoţii.

Citește și Hydropower Balkans Summit 2019 va avea loc la Belgrad

 

Citiți și despre: