Slide

Stiri: Sanatate

Evaluare Națională 2023 Matematică

Azi încep simulările Evaluării Naționale şi Bacalaureatului

13.03.2017

Ministerul Educației Naționale organizează în perioada 13 — 17 martie 2017, la nivelul întregii țări, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat. Sunt așteptați să participe cei peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a și a XII-a.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susține la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Calendarul simulării are următoarea configurație:

13 martie 2017

Proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

14 martie 2017

Proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

16 martie 2017

Proba scrisă matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) — proba obligatorie a profilului — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

17 martie 2017

Proba E)d) — proba la alegere a profilului și specializării — Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII-a)

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea.

Anul trecut, rata de prezență la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.