Slide

Stiri: Economie

Programul Rabla pentru Electrocasnice etapa a III-a.

Azi începe a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

08.07.2022

Programul Rabla pentru Electrocasnice etapa a III-a. Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă lansarea celei de-a treia etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Astfel, începând de vineri, 08 iulie 2022, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele.

Bugetul alocat

Bugetul acestei etape este de 15 milioane de lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 8 iulie 2022, ora 10:00 – 14 iulie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Programul Rabla pentru Electrocasnice etapa a III-a. Vouchere

În cea de-a treia etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Valoarea voucherelor este următoarea:

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați. Ei vor achiziționa, astfel, echipamentul dorit.

Citeşte şi Rabla pentru Electrocasnice 2022. Lista cu voucherele aprobate pentru laptopuri şi tablete