Slide

Stiri: Logistica

Bac Giurgiu - Ruse.

Bac Giurgiu – Ruse: Se deschide punctul de trecere a frontierei

02.07.2024

Bac Giurgiu – Ruse. Executivul a aprobat Hotărârea privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România) – Ruse (republica Bulgaria) II, în regim de bac, precum și pentru completarea anexei nr. 1 la normele metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002.

Bac Giurgiu – Ruse. Masa totală acceptată

Prin acest act normativ, se aprobă deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România) – Ruse (Republica Bulgaria) II. Acesta va funcționa în regim de bac, pentru pasageri și pentru transportul de vehicule cu motor cu masă totală de până la 40 tone, cu program de funcţionare permanent.

Punctul de trecere a frontierei de stat va fi dat în folosinţă după îndeplinirea de către administratorul imobilului a tuturor obligațiilor prevăzute de lege pentru desfășurarea activității specifice în punct, respectiv după realizarea infrastructurii și a utilităţilor necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a controlului de frontieră, în conformitate cu normele și standardele în vigoare, precum și după asigurarea personalului necesar de către toate autoritățile prevăzute la art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României.

Operatorul privat RO-RO Trans Frontalier SRL

Spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţilor de control la trecerea frontierei de stat se asigură de către administratorul imobilului.

Administratorul imobilului în care va funcționa punctul de trecere a frontierei este operatorul privat RO-RO Trans Frontalier SRL.

Posturile necesare efectuării controlului la frontiera de stat vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat Poliţiei de Frontieră Române, din numărul total de posturi aprobat Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și Moldova Innovation Technology Park, primul e-PARK din Europa