Stiri: Finante

Banca Carpatica majorează avansul pentru creditele imobiliare

17.05.2016

În contextul intrării în vigoare a Legii dării în plată, Banca Comercială Carpatica SA (BCC) a decis să majoreze avansul solicitat clienţilor pentru creditele imobiliare. Decizia băncii apare ca o necesitate a menţinerii condiţiilor de prudenţialitate şi competitivitate, efect al impactului pe care legislaţia o poate avea asupra portofoliului de clienţi, dar şi ca o necesitate a adaptării ofertei împrumuturilor noului cadru legislativ prin adecvarea politicilor de creditare.

„Clienţii care caută o soluţie de finanţare, pot solicita Băncii Carpatica un asemenea credit, achitând un avans de 28%. Împrumutul poate fi accesat în moneda naţională. Noul nivel al avansului solicitat clienţilor se va aplica pentru toate solicitările de finanţare remise spre aprobare, începând cu data intrării în vigoare a Legii dării în plată”, au afirmat reprezentanţii băncii.

Legea dării în plată a intrat pe 12 mai în vigoare. Astfel, cei care vor dori să renunțe la locuință pentru a li se stinge datoria la bancă vor putea începe demersurile în acest sens printr-o notificare transmisă băncii.

De la data primirii notificării de către bancă se suspendă plata ratelor aferente creditului, dar și dreptul creditorului de a se îndrepta împotriva co-debitorilor, precum și împotriva garanțiilor personale și ipotecare.