Stiri: Sanatate

Banca de celule stem Vita 34 a oferit o şansă la viaţă unui băieţel în vârstă de doar 5 ani

28.08.2018

Banca de celule stem Vita 34 anunţă cea de-a 31-a probă de sânge din cordonul ombilical eliberată pentru un transplant cu celule stem. Proba eliberată a fost utilizată pentru un băieţel din Australia, născut în anul 2013.

Părinţii micuţului şi medicii au căutat un donator compatibil în întreaga lume, iar în urma unui efort de colaborare la nivel internațional, răspunsul a fost găsit recent, în Leipzig.

Băieţelul care a primit transplanul de celule stem suferă de leucodistrofie. Această boală este cauzată de tulburarea metabolică sphingolipidoză şi se manifestă prin diferite combinații de degradare mentală, insuficiență motorie și neuropatie periferică.

Adesea, leucodistrofia este adesea menționată o așa-numită boală dismielinizantă, întrucât mielina devine anormală din punct de vedere biochimic înainte de a fi degenerată.

Banca de celule stem Vita 34 a oferit copilului o șansă unică, oferindu-i o probă de sânge din cordonul ombilical. Proba a fost recoltată în urmă cu câțiva ani de către Registrul Nord-German de Donatori de Măduvă și Celule Stem (NKR).

Această probă de celule stem are toate caracteristicile de țesut ale micuţului.

Banca de celule stem Vita 34, reprezentată în România de Life Solutions

Vita 34 este cea mai mare bancă de celule stem din Germania şi locul al doilea la nivel european.

În ţara noastră, compania Life Solutions este singurul reprezentant al băncii de celule stem Vita 34. Părinții români care doresc să le ofere copiilor siguranța unei vieți sănătoase o pot face prin recoltarea celulelor stem din sânge și/sau țesutul ombilical și stocarea lor în banca de celule stem germană.

Banca de celule stem Vita 34 a fost fondată în Leipzig, Germania, în anul 1997. Aceasta este prima bancă privată de sânge ombilical din Europa, care oferă servicii full-service de criogenare, logistică pentru colectare, pregătire, procesare și depozitare a celulelor stem.

 

Citește și Cum decurge un transplant de rinichi în clinicile ACIBADEM?