Credite pentru companii

Banca Română de Credite şi Investiţii deschide o agenţie în Galaţi

02.07.2020

Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) vrea să deschidă zece agenţii în oraşele mari din România în viitorul apropiat. Banca a deschis miercuri prima sa nouă agenţie, în Galaţi. Acest lucru se întâmplă în urma reluării activităţii comerciale pe piaţa de retail bancar.

Banca Română de Credite şi Investiţii. Reluarea activităţii

”BRCI deschide prima sa nouă agenţie, în Galaţi, în urma reluării activităţii comerciale pe piaţa de retail bancar. Alegerea oraşului nu este întâmplătoare, BRCI fiind parte a GFG Alliance, grup care a cumpărat combinatul siderurgic ArcelorMittal din oraş, redenumit acum Liberty Steel”, a anunţat BRCI.

Banca şi-a redus activităţile cu publicul în anul 2016. Decizia de atunci a venit ca urmare a unui context economic nefavorabil. BRCI şi-a păstrat însă activele esenţiale şi licenţa de activitate bancară.

Banca Română de Credite şi Investiţii. O bancă de nişă

”BRCI îşi propune să fie o bancă de nişă, care se va adresa clienţilor persoane fizice, în principal cu soluţii bancare digitale. Pentru clienţii persoane juridice, BRCI va furniza mai ales soluţii de finanţare a nevoilor de creditare pe termen scurt, prin servicii de factoring domestic şi de export, linii de credit şi alte produse similare”, a declarat George Ciobănaşu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BRCI.

Planuri de extindere

Următoarea etapă din planurile BRCI include deschiderea a 10 agenţii în oraşele mari din România în viitorul apropiat şi facilităţi noi pentru clienţii săi, inclusiv opţiunea de deschidere de cont online, cu produse de economisire şi creditare facile, dar la costuri foarte competitive, precizează banca.

Redeschiderea vine ca urmare a intrării băncii în GFG Alliance în februarie 2020 şi în contextul mai larg al unui plan de activităţi şi investiţii al grupului în România, totalizând peste 1 miliard de euro. Planul include modernizarea viitoare a Liberty Steel Group în România şi construcţia de noi facilităţi energetice care să deservească zona.

Citeşte şi Cum se va schimba turismul mondial după pandemia de coronavirus?

 

 

 

Citiți și despre: