Stiri: Finante

The New Originals Company vrea să preia activele deținute de Dr. Oetker România

Banca Transilvania poate să preia Țiriac Leasing. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

24.06.2022

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: expecting ';' in Entity, line: 21 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Banca Transilvania poate să preia Țiriac Leasing. Consiliul Concurenței a anunţat că a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania SA intenționează să preia Țiriac Leasing IFN SA. Această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din România.

O gamă largă de servicii financiare

Banca Transilvania SA este parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, care include și o serie de societăți comerciale și instituții financiare nebancare. Grupul Banca Transilvania oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând:

  • servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice
  • servicii de investiții financiare
  • servicii de administrare a portofoliilor
  • leasing financiar
  • microfinanțare
  • factoring

Banca Transilvania SA oferă clienților săi, persoane fizice sau juridice, produse și servicii bancare, în conformitate cu autorizația emisă de Banca Națională a României. De asemenea, Banca Transilvania SA este listată la Bursa de Valori București începând cu anul 1997.

Țiriac Leasing IFN SA este o instituție financiară nebancară ce activează pe piața serviciilor financiare, prin acordarea de finanțare pentru autovehicule (preponderent) și echipamente, prin leasing financiar și, într-un volum foarte redus, prin credit.

Banca Transilvania poate să preia Țiriac Leasing. Analiza Consiliului Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din România sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Credite ipotecare 2022. Ce ofertă a lansat CEC Bank?