Banca Transilvania sprijină IMM-urile românești

13.02.2019

Banca Transilvania se alătură fondului Morphosis Capital Fund I pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor românești. Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din România. Activitatea băncii este organizată pe 3 linii principale de business – IMM, Corporate și Retail. BT, lider în România pe piața cardurilor, reprezintă alegerea a 40% dintre companiiile nou înființate în 2017.

Demers de sprijinire a dezvoltării IMM-urilor românești

Fondul de investiții MC Fund I (MCFI) a fost fondat în 2018. Acesta are ca investitor ancoră Fondul European de Investiții (FEI) prin Programul Operațional Regional. Co-finanțarea a fost asigurată de Fondul European de Dezvoltare Regională. Morphosis Capital și-a propus să investească minim 5 milioane de euro pe tranzacție în IMM-urile românești de succes. Domeniul de activitate vizat este industria bunurilor de larg consum, servicii medicale, tehnologie, servicii B2B.

„Ne bucurăm că Banca Transilvania, una din băncile de top din România, a decis să se alăture demersului nostru și să valideze, astfel, misiunea Morphosis Capital de a veni în sprijinul antreprenorilor locali. Chiar de la început, Morphosis Capital Fund I a fost gândit ca o soluție personalizată de dezvoltare a business-urilor românești prin care să oferim, pe lângă investiția de capital, expertiza operațională, financiară, de marketing și vânzări necesare dezvoltării și consolidării oricărui business”, a declarat Andrei Gemeneanu, managing partner la Morphosis Capital.

Misiunea Morphosis Capital Fund I

Morphosis Capital a anunțat decizia BT de a se alătura fondului de investiții MC Fund I in demersul de sprijinire a dezvoltării IMM-urilor românești. Ceea ce i-a unit a fost viziunea comună.

„Prioritatea strategică a BT este finanțarea economiei românești, acesta fiind principalul nostru pilon de activitate, dar și de competență, având în vedere că beneficiem de o experiență de 25 de ani în interacțiunea cu AND-ul business-ului local. Implicarea noastră în Morphosis Capital Fund I este încă o dovadă a apetitului nostru și pentru soluții alternative de finanțare, pentru a contribui astfel la capitalizarea și dezvoltarea business-urilor locale”, a precizat Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

Citește și Bucureștiul este în topul orașelor cu cei mai mulți angajați din industria de înaltă tehnologie

 

Citiți și despre: