Băncile din România, ţinta unui virus extrem de periculos

13.08.2015

Specialiştii IBM au decoperit un virus configurat exclusiv pentru a ataca clienţii a 12 bănci din România. Este vorba de o o versiune de malware Tinba v3, iar un expert al companiei recomandă băncilor din ţara noastră să-şi informeze clienţii şi să colaboreze cât mai bine cu furnizorii de securitate antifraudă.

Virusul are potenţialul de a deveni cel mai prolific troian care atacă băncile locale, mai ales că România este recunoscută ca fiind o sursă de atacuri şi nu o ţintă.

„Precedentele versiuni ale acestui program malware au atacat o serie de ţări europene, dar România nu a fost printre ele şi este rareori o ţintă importantă. Analiza noastră arată că dezvoltatorii Tinba v3 au extins capacitatea şi anvergura programului malware actualizând metodele prin care modifică site-urile băncilor pentru a se potrivi noilor bănci vizate din ţara est-europeană”, atrage atenţia IBM.

În plus, această versiune a programului pare să fie cea mai activă şi posibil cea mai viabilă. Tinba v3 atacă online clienţi ai băncilor în toată Europa, în special în Polonia, Italia, Germania şi Olanda.

 

 

Citiți și despre: