Băneasa Developments are în plan extinderea platformei comerciale din nordul Bucureştiului

06.10.2017

Băneasa Developments are în plan extinderea platformei comerciale din nordul Capitalei cu aproximativ 127.000 mp suprafață utilizabilă de retail până în anul 2026, în urma unor investiții ce pot urca la 300 de milioane de euro. Astfel, în urma planurilor de dezvoltare, Băneasa Developments va putea dubla în 2026 suprafața utilizabilă.

Băneasa Developments operează la ora actuală cel mai mare centru comercial din Capitală, pe o suprafață de peste 80.000 mp și cu 364 de magazine. În ultimii 10 ani, compania a investit 165 milioane de euro în dezvoltarea zonelor comerciale, care au stat la baza dezvoltărilor ce au urmat în zonele înconjurătoare din nordul Bucureștiului.

Anul trecut, veniturile Băneasa Developments au depășit 49 de milioane de Euro, profitul net situându-se la circa 16 milioane euro.

“Suntem parte a platformei Băneasa, care a devenit un punct de reper pentru București și, prin evoluția sa constantă, a influențat în mod pozitiv dezvoltarea nordului orașului. Efectele pozitive se regăsesc în crearea și menținerea de locuri de muncă, infrastructură, turism, spații de recreere și divertisment, precum și investițiile care au dezvoltat întreaga zonă. Prin evaluarea impactului potențial social și economic al platformei într-un interval de 10 ani de acum înainte, studiul KPMG ne oferă o perspectivă asupra drumului ce trebuie urmat pentru o dezvoltare viitoare și pentru a deveni o referință pozitivă la nivel internațional”, a spus Georgios Argentopoulos, Președintele Consiliului de Administrație al Băneasa Developments.

Planurile de dezvoltare pe termen lung ale companiei reprezintă un catalizator pentru investiții suplimentare de tip greenfield în zonă (comercial, birouri, rezidențial), rezultând în peste 1.4 milioane mp de suprafețe utilizabile (cu o pondere de cca 76% a proiectului rezidențial) și dând astfel naștere unuia dintre cele mai mari proiecte de tip mixed-use din Europa Centrală și de Est.

La ora actuală, dezvoltările de tip mixed-use ale Băneasa oferă 170.000 mp de suprafețe utilizabile (cu o pondere de 44% a componentei rezidențiale). Per total, proiectul existent și investiția de tip greenfield, compusă din zone comerciale, rezidențial și birouri, poate produce un impact economic total estimat la circa 6 miliarde de euro în perioada 2017 – 2026, conform unui studiu realizat de KPMG pentru Băneasa Developments.

Pornind de la proiectul existent și perspectivele dezvoltării în zonă, platforma Băneasa poate genera în următorii 10 ani peste 1.9 miliarde de euro în salarii, susținând 220.000 angajaţi și contribuind cu circa 2.3 miliarde de euro în taxe către bugetul de stat. În total, proiectul ar putea susține peste 30.000 locuri de muncă în 2026, relevă același studiu.

“Obiectivul studiului a fost să surprindă valoarea socio-economică realizată de proiectul de tip mixed-use (comercial, birouri și rezidențial) în zona Băneasa, luând în considerare atât rezultatele istorice , cât și pe cele previzionate pentru dezvoltarea existentă și cea viitoare. Raportul vizează de asemenea cuantificarea efectelor socio-economice mai ample prin surprinderea efectelor și a beneficiilor tangibile și intangibile. Pe lângă contribuțiile rezultate din desfășurarea propriilor activități, proiectul Băneasa a susținut un număr semnificativ de locuri de muncă și contribuții pentru economia locală prin intermediul ecosistemului de chiriași, furnizori și angajați”, a precizat Dinu Bumbacea, Partner în cadrul KPMG Advisory.

 

 

Citiți și despre: