Stiri: Retail

Băneasa Shopping City lansează „Parcarea Albastră”

28.10.2014

Începând cu luna septembrie, centrul comercial Băneasa Shopping City a demarat un program amplu de măsuri împotriva vizitatorilor care ocupă în mod abuziv locurile destinate persoanelor cu handicap, aflate în parcarea subterană. Astfel, roțile mașinilor parcate neregulamentar pe aceste locuri vor fi blocate, până la plata unui tarif de 100 de lei.

Fondurile strânse din contravaloarea încasărilor vor fi donate către ONG-uri și asociații al căror rol este de a proteja și promova drepturile persoanelor cu dizabilități. Mall-ul din Băneasa este primul centru comercial din ţara noastră care propune un asemenea proiect, iar prima organizație care va beneficia de donație este Fundația Motivation România.

„Parcarea abuzivă pe locurile destinate persoanelor cu handicap este, din păcate, un fenomen pe care îl regăsim peste tot în România. De aceea, ne-am propus să facem un prim pas pentru educarea în ceea ce privește respectul și conduita față de persoanele cu dizabilități. Scopul nostru este ca masurile luate să descurajeze acest tip de comportament și, cu timpul, să îl elimine complet. Începând cu 1 noiembrie, primele sume de bani strânse din contravaloarea tarifelor aplicate vor merge către Fundația Motivation România, una dintre organizațiile care a contribuit cel mai mult la sprijinirea persoanelor cu handicap în ultimii 20 de ani. Ne-am bucura ca ideea noastră să fie preluată și de alte centre comerciale sau spații ce dețin parcări private, pentru ca, împreună, să contribuim la o lume mai civilizată”, declară Alexandra Georgievits, Corporate Affairs Director în cadrul Băneasa Developments.

Băneasa Shopping City a început aplicarea măsurii în luna septembrie. Acestea presupun utilizarea unor dispozitive speciale pentru a bloca roțile automobilelor parcate abuziv pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Aceste locuri sunt semnalizate cu ajutorul sistemului de marcaje de culoare albastră, recunoscute la nivel internațional. Pentru deblocarea roților, este necesară plata unui tarif de 100 lei.