Stiri: Finante

Bank Leumi: Credite disponibile pentru IMM-uri de 131,4 milioane lei

18.03.2014

O nouă convenţie în cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii aprobat prin OUG nr. 92/2013 a fost semnată de Bank Leumi şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). Astfel, instituţia financiară a primit un plafon de garanţii de 65,7 milioane lei.

În urma acordului, Bank Leumi va putea acorda IMM-urilor credite de 131,4 milioane lei pentru finanţarea capitalului de lucru, pentru aceste împrumuturi fiind eligibile doar întreprinderile mici şi mijlocii cu o vechime de cel puțin trei ani de la înființare, care nu se află în dificultate financiară, nu figurează cu incidente majore cu cecuri și bilete la ordin în ultimele 12 luni în baza de date a Centralei Incidentelor de Plăți (CIP) și nu au litigii cu Ministerul Finanţelor Publice.

Astfel, IMM-urile pot obține un credit de până la 5 milioane lei, pe o perioadă de maximum un an, cu posibilitatea prelungirii pentru încă un an.

“Politica Băncii este aceea de a sprijini activitatea IMM-urilor. De aceea am optat să intrăm în acest Program. Colaborarea Băncii cu FNGCIMM datează încă din 2003. Prin semnarea acestei Convenții, confirmăm încă o dată atenția și importanța cu care tratăm afacerile și nevoile clienților noștri țintă.”, a declarat Dragoş Alexandru, directorul Diviziei Comercial a Bank Leumi.