Stiri: Constructii

Bank Leumi împrumută AFI Europe cu 29 milioane de euro

20.07.2015

AFI Europe a semnat un acord de finanţare în valoare de 39 milioane euro cu Bank Leumi România, în vederea finalizării construcţiei clădirilor de birouri AFI Park 4&5. Aceasta cea de-a patra fază a proiectului AFI Park din Capitală şi totalizează 32.000 de metri pătraţi închiriabili (GLA) de spaţii de birouri clasa A certificate LEED Gold.

Per total, cele două clădiri de birouri se întind pe 12 etaje de birouri şi deţin 300 de locuri de parcare.

Parterul celor două clădiri vor include spaţii de retail care vor oferi chiriaşiilor servicii şi facilităţi suplimentare, pe lângă cele din oferta vastă furnizată de AFI Palace Cotroceni.

“Suntem încântaţi să semnăm acest acord important de finanţare a construcţiei AFI Park 4&5 cu Bank Leumi România, un acord ce demonstrează relaţiile bune şi cooperarea continuă dintre bancă şi AFI. Obţinerea acestei finanţări pentru ultima fază a construcţiei proiectului AFI Park ne arată, încă o dată, nivelul ridicat de încredere a comunităţii bancare în AFI Europe ca dezvoltator şi în AFI Park drept unul dintre cele mai apreciate proiecte de birouri din Bucureşti”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Creditul va finanţa finalizarea dezvoltării proiectului AFI Park 4&5, a cărui construcţie a început în aprilie 2014 şi care urmează să fie livrat chiriașilor în luna ianuarie a anului viitor.

AFI Park include, per total, 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 de metri pătraţi, şi care, împreună cu AFI Palace Cotroceni, formează cel mai mare complex de retail şi business din ţara noastră şi unul dintre cele mai extinse din regiunea Europei Centrale şi de Est.