Stiri: Companii

Banvit Foods

Aaylex System preia Banvit Foods. Ce valoare are tranzacţia?

12.05.2021

Banvit Foods. ​Grupul brazilian BRF, una dintre cele mai mari companii alimentare din lume, listată pe New York Stock Exchange și Brazil Stock Exchange, a încheiat vânzarea integrală a Banvit Foods Romania către Aaylex System Group S.A. Tranzacţia se ridică la 20,3 milioane de euro.

Banvit Foods. O tranzacţie în valoare de 20,3 milioane de euro

Țuca Zbârcea & Asociații a asistat grupul brazilian BRF (via companiile Nutrinvestment BV și Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii AS) în toate aspectele corporative și de M&A ale tranzacției prin care s-a vândut un pachet reprezentând 100% din capitalul social al Banvit Foods SRL către Aaylex System Group S.A., pentru suma de 20,3 milioane de euro.

Condiţii şi autorizări

Semnată în decembrie 2020, tranzacția a fost supusă îndeplinirii mai multor condiții precedente și autorizării Consiliului Concurenței. Grupul Aaylex deține în portofoliu companiile Avicola Buzău, Aaylex Prod și Aaylex Distribution, precum și brandul CocoRico.

Echipa de avocați din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații a fost coordonată de Silvana Ivan, Partener.

„Silvana a fost un partener de nădejde pe durata întregului proiect, demonstrând reale abilități de negociere și cunoștințe juridice temeinice. În contextul pandemiei COVID-19, ea a preluat sarcina de a ne reprezenta pe plan local și a contribuit decisiv la finalizarea acestei tranzacții, în ciuda contextului epidemiologic dificil”, a declarat Rafael Pellegrini Ribeiro, coordonatorul departamentului juridic internațional al BRF.

Citeşte şi Tranzacţie aprobată: Hidroelectrica preia Crucea Wind Farm și Steag Energie Romania