Stiri: Companii

Barcelona, destinaţia preferată de români în acest an

19.05.2016

Când vine vorba de planurile pentru vacanța de vară, românii au ales deja cele mai cunoscute destinații din Europa. În topul preferințelor se află Barcelona, Londra, Paris și Roma. Concluziile au la bază datele înregistrate de momondo.ro, motorul independent de căutare a ofertelor de travel. Acesta arată că au existat peste 335.000 de căutări din România pentru vara lui 2016, aproape dublu față de 2015.

Barcelona este orașul aflat pe prima poziție în topul preferințelor românilor, așa cum arată numărul de căutări înregistrate din România, în creștere cu +73% față de vara lui 2015. Pe următoarele trei poziții se află Londra, Paris și Roma, cu o creștere efectivă a cererii de +81%, +88% și, respectiv, +89% față de anul precedent.

Dacă în vara lui 2015 capitala Spaniei se clasa pe poziția a cincea în căutări, anul acesta îi cedează locul capitalei Portugaliei, Lisabona, pentru care s-au înregistrat peste +130% căutări comparativ cu anul precedent. Pentru românii care vor să facă un pas dincolo de continentul european, coasta de vest a Africii, în special Tenerife, sau cel mai mare oraș din Statele Unite ale Americii, New York, sunt atracțiile secundare ale acestui sezon.

Deși este pe ultima poziție în Top 10 anul acesta, Milano a înregistrat cea mai mare creștere a cererii (+217%) și, astfel, a urcat șase poziții față de vara lui 2015.

Vacanțele, concediile sau escapadele în Ibiza, Miami, Dubai ori Antalya se află printre ultimele locuri în căutările românilor. Atât pentru vara lui 2016, cât și pentru aceeași perioada a anului 2015, aceste destinații exotice s-au numărat printre orașele mai puțin populare, identificate pe site-ul momondo.ro.

„Am remarcat o constantă în ceea ce privește primele patru cele mai căutate destinații pentru vară. Atât în 2015, cât și în 2016, preferințele românilor s-au îndreptat către destinațiile tradiționale, precum Barcelona sau Londra. Aceste destinații le asigură o plajă mai largă de zboruri low-cost, spre deosebire de cele exotice. Totodată, dacă luăm în calcul faptul că am înregistrat creșteri semnificative în căutări pentru aceste destinații la un interval de doar un an – chiar și cu +200% cum este cazul orașului Milano – credem că se datorează mai multor factori, atât economici, cât și culturali. Fără doar și poate creșterea salariului minim este unul dintre factorii economici care nu trebuie neglijați, însă credem că un aspect esential este preocuparea românilor față de planificarea unei vacanțe ideale. Aceasta înseamnă servicii de înaltă calitate, diversitate, similarități culturale dar, în același timp, particularități vizuale. Un raport calitate-preț care să își spună cuvântul, care să le ofere o experiență întru totul unică”, declară Mircea Giurcă, Online Marketing Manager momondo România.